Degringoladă în blogosferă! @Chinezu se lasă de blogging şi pleacă în Danemarca. Îţi vei epila nurca de uimire când vei afla de ce!!!

Nici nu termină de scris  #baiatulrautalentatşisuperb postarea în care ne dojenea ca “proiectul” #colegii cam lancezeste, că imediat ne lovi inspiraţia si dorul de a scrie.

Sincer să fiu, dorul de a posta nu mi-a venit dintr-o dată, ci a fost nevoie şi de o motivaţie  mult mai puternică decât cuvintele Superbului. Aceasta motivaţie a venit în urma vizionării  unei ediţii a emisiunii “In premiera, cu Carmen Avram”, emisiune difuzata de Antena3. Titlul reportajului: Vrajitorii netului. Subiectul emisiunii: bloggerii. Printre bloggerii invitaţi sa dezvaluie cate ceva din “secretele” blogging-ului: @chinezu. M-as fi mirat ca tocmai el sa lipseasca.

După ce şi-a făcut bilanţul pişcontabil pe anul 2011, stimabilul @chinezu, “Marele maestru de isprăvi 2.0 şi chipsuri cu gust de harneală”, a decis, precum Danny Glover în Predator 2, că, deşi se unge cu produse Farmec mai ceva ca Mihai Răzvan Ungureanu, este mult prea bătrân pentru acest că… sincer mediu de comunicare şi că n-ar fi o idee rea să se apuce şi el de o profesie adevărată. Dar cum câştigurile din blogging ale domniei ajung la impresionanta sumă de 1.835 euro pe lună [aşa cum puteţi observa din declaraţiile date într-o ediţie din 2011 a emisiunii “În premieră, cu Carmen Avram” (ediţie intitulată “Prostitorii netului*”)], stimabilul a considerat că se impune, totuşi, o evoluţie şi în ceea ce priveşte latura financiară a unei viitoare meserii. Aşa că a plecat în Danemarca (unde ar putea să câştige până la 2000 de euro pe lună), la jupuit nurci.

Iată ştirea din Adevărul care se pare că l-a inspirat pe creţulinul A-lister:

O companie daneză specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor finite din piele şi blană caută să angajeze, prin intermediul Agenţiei de Şomaj Vaslui, un număr de 40 de persoane care să se ocupe de jupuitul nurcilor, contra unui câştig de până la 100 de euro pe zi.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vaslui a lansat, prin intermediul reţelei Eures, o ofertă foarte avantajoasă din punct de vedere financiar pentru 40 de persoane care doresc să muncească în străinătate, ca lucrători necalificaţi, transmite Mediafax.

Oferta vine din partea unei firme din Danemarca, specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor finite din piele şi blană, care are disponibile locuri de muncă în meseria de jupuitor de nurci, plătite cu sume de până la 100 de euro pe zi.

“Din informaţiile oferite de firma daneză se pare că munca este una grea, cu activităţi repetitive, monotone, la o viteză foarte mare de lucru. Programul de lucru este de şapte zile pe săptămână, câte 10-12 ore pe zi, pe toată perioada contractului, cuprins între trei şi şase săptămâni, în perioada 8 noiembrie – 20 decembrie 2012. Plata se face la fiecare bucată de nurcă jupuită, iar câştigul este de aproximativ 75-100 euro net/zi, în funcţie de ritm şi precizie”, a declarat, luni, directorul AJOFM Vaslui, Adrian Cîrlan.

Firma daneză impune şi o serie de condiţii celor care vor să se angajeze, cum ar fi cunoştinţe minime de limba engleză, să aibă fizic puternic şi să fie dreptaci, având în vedere că maşinile de lucru pot fi folosite doar pe partea dreaptă.

Chinezu, priceput în absolut orice, de la înregistrat un dialog de 3 cuvinte (în total) cu Cristian Manafu pentru a descrie o maşină şi până la scris bazaconii (deocamdată doar substantivul, nu şi snacks-urile!) pe steagul României, şi-a spus că ar cam fi cazul să îşi treacă una nouă în CV. Întrucât

– necalificat (influencer) este,

– dreptaci cu ritm şi precizie în balotat beri 2.0 este,

– în putere (de convins blogăraşi) este,

– engleză bangheşte (London, chips, Ciaina, alea-alea),

bravul nostru 4ever băimărean a tras deja sfori pentru a-şi face mutaţia în minunatul Vaslui.

Cât despre noi, tot ceea ce putem să face este să-i urăm să aibă forţă de muncă (că-n străinătate nu se freacă ca-n blogging) şi, cel mai important, să nu-l prindă angajatorii că mănâncă nurcile, cum a făcut cu castorii la Riga. Ah, şi să se întoarcă sănătos, că Tampax caută un A-lister serios pe post de blogger oficial!

(articol scris în strânsă colaborare cu #baiatulrautalentatşisuperb)

 

postare scrisă pentru #colegii

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in arogante, blogosfera, cc #colegii, internet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment