Qui prodest?

Dacă la nici o lună de la instalarea guvernului MRU, aflam de la USL-işti că este un guvern mai prost chiar decât cel condus de Emil Boc, ce am putea spune despre cele 2 luni de guvern Ponta?

Despre guvernarea MRU eu îmi amintesc trei lucruri: o încercare de constituire a unui consiliu consultativ cu mediul de afaceri; o alocare de fonduri controversată (cu precădere spre primăriile PDL-iste) şi o umilire de către MRU a lui Mihai Gâdea în propria emisiune.

Ce am putea spune despre cele 2 luni de guvern Ponta? Pai să le numărăm, coane Fănică! Aş începe cu scandalul celor două nominalizari pentru Ministerul Educaţiei (unde nici acum nu avem un titular); aş continua cu numirea de la ISC şi trimiterea celebrei adrese către instanţa care îl judeca pe Adrian Năstase; incompatibilitatea lui Mircea Diaconu; urmează scandalul legat de plagiatul domnului Ponta (care nu a fost lămurit nici acum);  nu pot uita zidul făcut de PSD-işti în apărarea lui  Adrian Năstase şi gafele lui Ioan Rus în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de încarcerare. Mai vreţi? Mai avem! Să nu uităm declaraţia lui Victor Ponta: “Vreau să-mi exprim amărăciunea că atunci când ne întâlnim într-o şedinţă de guvern, alocăm 75% din timp discutând despre cum să ne apărăm de atacuri politice (…)”. De parcă asta e menirea guvernului… După decizia Curţii Constituţionale privind controversa reprezentării la Bruxelles, acelaşi Victor Ponta atacă virulent pe judecătorii curţii. Să vedem ce zicea actualul prim-ministru despre o declaraţie mult mai “calmă” a lui Traian Băsescu după o decizie a curţii din 2011: “Un preşedinte al României nu are voie să facă o astfel de declaraţie. Un semnal foarte clar şi, dacă domnul Băsescu nu-l înţelege şi nu-l recepţionează, nu vom ezita absolut deloc să introducem o acţiune de suspendare a domniei sale. Un preşedinte nu are voie să spună ce-i vine lui la gură sau prin cap în acel moment. Este o dovadă de iresponsabilitate. Un preşedinte al României, cînd face o declaraţie publică, trebuie să înţeleagă care este mesajul. Dacă el transmite populaţiei: ‘dom’le, Curtea Constituţională sau instanţele spun ceva, eu nu le respect’, ce va înţelege cetăţeanul? Că nici el nu trebuie sa respecte nici o decizie a instanţei…”.

După toate aceste scandaluri, singura soluţie aleasă de USL a fost cea de a schimba accelerat legile ce îi permit să-l suspende mai uşor pe Traian Băsescu, precum şi altele (de genul HG-ului privind trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului) care să  permită un control mai facil al sabotării acţiunilor aceluiasi Traian Băsescu.

E trist să vezi că odată ajuns la guvernare, USL-ul nu se sfieşte să aplice metode pe care guvernul Boc nici n-ar fi îndrăznit să le folosească. Mă întreb, oare unde a disparut “România bunului simţ”? Oare a existat vreodată sau era doar un slogan. Totul nu ne face decât să credem că nu există nici o diferenţă între modul de exercitare a puterii de către PDL, PSD sau PNL. Doar oamenii sunt alţii. Şi atunci… Qui prodest?

Poate că, daca  USL-ul nu se  grăbea să vină la guvernare, nu aveam senzaţia că le este mai drag ciolanul decât principiile.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in personal, politica and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Qui prodest?

 1. USL nu s-a grăbit să vină la guvernare, s-a trezit brusc cu un cartof fierbinte în mână: trecuse moţiunea de cenzură, chestie la care nici măcar ei nu s-au aşteptat. De aici lungul şir de chifle trase cu sete şi entuziasm demn de cauze mai bune.
  Tehnicile de modificare a legislaţiei sunt oarecum similare celor folosite de guvernele PDL. Cum ar veni ceva de genul, ce ţie nu-ţi place altuia nu face, văzut acum în oglindă.
  M-aş referi în mod special la ultima frază a articolului tău. Dacă tot s-au trezit la guvernare, au învăţat foarte repede că cel care organizează alegerile are şi oportunitatea să numere voturile. Vom vedea la toamnă.
  PS USL s-a lăbărţat numeric pe o bază extrem de şubredă şi membri vechi de partid care au tras în opoziţie, mă refer în special la PNL, s-au trezit acum daţi deoparte pentru a se oferi sinecuri transfugilor. Sunt nisipuri mişcătoare.

 2. sandman says:

  Nu poti sa stai in cocina cu porcii si sa faci pe gentlemanul, ok? Mai citeste odata ce-ai scris. E prea subtire si prea la suprafata. Si ia in considerare contextul cind BOC/MRU nu erau faultati pe la spate de Basescu, asa cum face cu Ponta. Vad ca schimbarea legilor in favoarea lui Basescu nu te-a deranjat deloc, te deranjeaza aducerea lor la starea initiala. Nice try,thoug!

  • Conte says:

   N-ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa spun. Nici nu ma mir. Esti prea ocupat sa vanezi basisti. O zi buna!

 3. Dragul meu blogger
  iti zic eu daca nu ti-ai dat seama deja: USL = PDL = Aceeasi MIZERIE
  sunt acelasi lucru aceeasi mafie
  –Cu drag, Felicia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s