Şi A-listerii e oameni…

Recunosc că nu sunt un cititor fidel al blogului Cristinei Bazavan, dar atunci cînd văd un titlu de postare incitant pe twitter, dau click cu încredere. Atunci cînd nu sunt postări ce fac parte din vreo campanie, găsesc articole interesante. Se vede pasiunea  Cristinei pentru ceea ce face, iar blogul îi este folositor în promovarea proiectelor în care este implicată.

Întâmplător, astăzi am dat peste o postare mai veche de-a Cristinei (de acum aproape un an). Această postare se vrea a fi punctul ei de vedere referitor la “Manifestul haterilor”, prin care ia apărarea prietenilor ei. Este de lăudat gestul prin care sare în ajutorul prietenilor bloggeri.

Cristina întelege să îşi apere prietenii descriind calităţile lor de buni familişti, oameni cu sufletul mare, neuitînd să ne spuna cât de mult muncesc A-listerii. Nu înţeleg de ce a trebuit să insiste pe aceste calitaţi, deoarece nimeni i-a acuzat că nu şi-ar iubi familiile sau că nu ar munci.

“Ceea ce nu stiu (sau le e mai comod sa nu recunoasca) domnii pe care eu i-am numit “societatea civila 2.0” este ca oamenii astia muncesc in draci. La ora 6 dimineata Zoso, Bogdana si Orlando Nicoara sunt singurii care sunt consecvent on line. Iar eu, care de la 25 de ani ma trezesc la 6 dimineata dupa o regula autoimpusa – ca sa am timp de învatat, citit etc – stiu cit de greu este sa faci asta zilnic.” 

Tot respectul pentru timpul petrecut la “locul de muncă” de bravii noştri A-listeri, dar cantitatea nu înseamnă neaparat şi calitate. Stau mărturie numeroasele postări cu piţipoance sumar îmbrăcate sau cele cu poze originale.

“Cei 3 lideri de putere din on line pe care sunteti voi suparati au citeva caracteristici comune: puterea de sinteza foarte mare si rapida (uitati-va la stirile de pe blogurile lor, la viteza cu care gasesc unghiuri noi de abordare), au un simt al stirii teribil. Si sunt extrem de bine informati. (Iar asta nu vine peste noapte, sunt lucruri care se dobindesc prin exercitiu, ca la sportivii de performanta.)” 

Dacă nu aţi reuşit să vă daţi seama cine sunt “cei 3 lideri de putere din on line”, vă spun eu: este vorba de Zoso, Arhi şi Chinezu. Într-adevăr,  “viteza cu care gasesc unghiuri noi de abordare” este debordantă. Să ne reamintim de ştirea  prin care se anunţa pe zoso.ro decesul Cesariei Evora, cea despre căderea guvernului MRU sau urările de “bine” adresate de Arhi creştinilor cu ocazia diferitelor sărbători religioase. În general, conţinutul oferit de cei trei lideri de opinie în social media se împarte cam aşa: comentarii, poze cu gagici şi jigniri (Zoso); multe campanii faine cu oameni faini şi texte scrise în grabă între doua evenimente (Chinezu) şi posturi de maxim 500 de caractere despre orice banalitate a zilei (Arhi).

Cristina probabil că nu figurează în lista de twitter a lui Arhi intitulată “Pizdulici” şi nici nu a fost gratulată cu diverse epitete despre familie. Numai astfel putem înţelege de ce a scris despre el că “e unul dintre oamenii cu sufletul cel mai mare si mai inocent pe care-i stiu”.

De ce scriu acum, la aproape un an de la articol? În primul rînd, pentru că de abia acum am descoperit postarea. În al doilea rînd, pentru că subiectul a rămas de actualitate. În al treilea rînd, pentru că eu cred ca e un gest frumos să iei apărarea prietenilor, dar, de asemenea, cred că un prieten adevărat este acela care îţi şi arată cînd şi unde greşeşti. Nu am vazut vreo luare de poziţie atunci cînd vreunul dintre cei trei crai ai blogosferei au sărit calul. Totul este frumos şi armonios în online-ul românesc. Doar “domnii din societatea civila 2.0” tulbură corola de minuni a blogosferei. Fară motiv, bineînţeles.

Noi nu uitam că şi A-listerii sunt oameni. Dimpotrivă! Tocmai asta subliniem noi. Şi A-listerii sunt oameni. Şi ca toţi oamenii… şi A-listerii greşesc. Atât!!!

articol scris pentru #colegii.

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in blogosfera, cc #colegii, personal, retele sociale and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s