Dubla măsură

Ai noştri sunt mai buni decât ai lor, indiferent ce au făcut ai noştri. Exemplu:

– Noul prim-ministru desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, este întors pe toate părţile de bravele noastre televiziuni de ştiri. Ce i se reproşează: că înainte de 1989 (în ’89 avea 20 de ani) a fost membru supleant al C.C. al U.T.C., că la 17 ani a tinut o cuvântare laudativă la adresa lui Ceauşescu şi că a fost numit director al S.I.E. de către Traian Băsescu, “deci este un securist” (am citat din demonstraţia făcută de unul dintre analiştii “boborului” la Antena3). Acestea sunt principalele “acuze” care i se aduc lui MRU, pe lângă cele de băsist, GDS-ist, etc.  Deci, conform celor spuse la televizor, MRU nu are statura morală pentru un prim-ministru.

– În acelaşi timp, un om cu un impecabil comportament moral este adus în studiourile tv pentru a ne împărtăşi din viziunea lui asupra vieţii politice româneşti. Este vorba, dacă nu v-aţi dat seama încă, de Sorin Roşca-Stănescu. Colaborator dovedit al Securităţii comuniste, dat afară de proprii colegi de la “România Liberă” în ’92 (dacă îmi amintesc bine), cel care a încercat să-l santajeze pe preşedintele A.N.I. ca să-i furnizeze informaţii despre anumiţi politicieni (alături de un alt mare deontolog, Bogdan Chireac). După ce o vreme a fost “pus la păstrare” de către televiziuni, acum a revenit în forţă. Este invitat peste tot, moderatorii îi sorb vorbele, îi aprobă scenariile aberante, râd complice alături de el la glumiţele de prost gust făcute. Mai mult, de curînd a fost primit cu braţele deschise ca membru PNL, fiind chiar invitat să ia cuvântul la demonstraţia USL de la Arcul de Triumf.

Cele două cazuri prezentate mai sus reprezintă doar un exemplu a dublei măsuri cu care operează televiziunile de ştiri. Aş putea să dau zeci, dar nu cred că are vreun rost. Le vedem în fiecare zi pe micile noastre ecrane. Deontologia reprezintă, pentru jurnaliştii nostri, doar un moft. Informarea corectă? Un alt moft. Principiile? Un alt moft. Scuza lor? Lupta împotriva “dictaturii” băsesciene”. Să lăsăm deoparte principiile până vin la putere “ai noştri”. Acum avem o luptă de dus!

sursă poză

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in politica, tv, ziare and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dubla măsură

  1. sandman says:

    Candideaza SRS la ceva cumva? Le-ai ametit de tot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s