Isteria roşie

Cu o întârziere de aproape două luni, a venit iarna şi pe plaiurile mioritice. Parşivă, iarna nu a dat un comunicat de presă. Ocupate cu protestele din Piaţa Universitaţii, televiziunile au fost luate prin surprindere. Spre deosebire de televiziuni, autorităţile sunt obişnuite sa fie luate prin surprindere. Spre deosebire de autorităţi, televiziunile s-au adaptat mult mai repede situaţiei. Nimeni nu s-a mirat cînd “iexperţii” de serviciu Ciuvică, Tatoiu, Chireac et comp. au  dovedit că se pricep la dezăpezire, intevenţii în caz de vreme defavorabilă sau obiceiurile hibernale ale ursului brun.

Au rămas oameni înzăpeziţi pe drumuri: “-Huo! De ce nu aţi închis drumurile?”. S-au închis unele drumuri: “Huo! De ce aţi închis drumurile?”.

E adevărat că şi guvernul nu precupeţeşte nici un efort în a le ridica mingea la fileu. Nu mă refer aici la modul cum acţionează autoritatile, ci la ieşirile publice ale unor reprezentanţi guvernamentali. A fost de ajuns ca Traian Igaş să ne spună că va fi mai rău ca în ’54 ( un fel de ’48 al iernii ) şi să amintească ceva despre codul roşu de viscol. Isteria a căpătat proporţii de nebănuit.

O singură persoană îmi  pare a avea o umbră de regret. Dacă vă uitaţi atent la Dana Grecu atunci cînd vorbeşte de incompetenţa guvernului în lupta împotriva iernii, puteţi vedea tristeţea sa că nu mai poate relata despre miile de oameni care luptă contra dictaturii prin pieţele oraselor din minunata noastra patrie. Dar, nu contează. În razboiul de guerillă pentru apărarea libertaţilor noastre avem un nou aliat: iarna. Să nu uitam, totuşi, că  iarna este un aliat imprevizibil: vine prin surprindere şi pleacă tot aşa.

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in arogante, personal, tv and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Isteria roşie

  1. Marieta says:

    Mi-aş permite să pomenesc isteria de pe twitter, #codrosu a făcut furori, mania aranjamentelor de culise între INMH şi guvern bântuia marile spirite, unul avea chiar şi documente doveditoare în acest sens, altul prevestea apocalipsa.
    Nu s-a obosit nimeni să facă un gest firesc, să privească pagina din calendar. E început de februarie şi spre mirarea generală se întâmplă ceva normal: ninge, e frig şi bate vântul.
    Pe lângă isteria televizată aş băga puţin în seamă cretinul popor român care se lua la bătaie cu poliţiştii care nu-i lăsau să treacă spre drumuri cu mormane viscolite de zăpadă şi le-au răpit plăcerea de a telefona la Antena3 plângându-se că sunt izolaţi, fără apă, fără benzină, fără mâncare şi în mod ireversibil, fără minte. Dacă din zăpadă poate-i scoate cineva, deşi n-ar fi rău să lase selecţia naturală să lucreze, din bezna minţii nu-i mai scoate nimeni în vecii vecilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s