Google va modifica algoritmul de căutare

Google intenţionează să folosească informaţii din reţeaua de socializare Google + pentru a personaliza căutările pe internet, incluzând în algortim informaţii persoanale despre utilizator. Reţeaua de socializare Google + are aproape 70 de milioane de utilzatori în luna ianuarie, potrivit estimărilor companiei, şi circa 600.000 de persoane se înscriu în fiecare zi.

Analiştii industriei IT spun însă că Google ar putea avea probleme din cauza autorităţilor antitrust pentru că nu intenţionează să aplice acelaşi algoritm şi în cazul Facebook sau Twitter.

În ziua în care Google a făcut anunţul privind noile planuri de căutare, Alex Macgillivray, consilierul juridic al reţelei Twitter a postat următorul mesaj: “este o zi neagră pentru Internet. Nu pot decât să-mi imaginez problemele pe care le va crea noul algoritm impus @Google”.

Reprezentanţii Google le-au răspuns celor de la Twitter pe Google+. “Suntem un pic surprinşi de comentariile celor de a Twitter, în condiţiile în care au refuzat să-şi reînnoiască contractul cu noi vara trecută”. Twitter a refuzat atunci ca Google să indexeze toate tweet-urile, pentru că cele două companii n-au căzut de acord asupra condiţiilor sub care urma să se întâmple asta.

surse: ZF.ro ; realitatea.net

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in informatii, international, internet, retele sociale and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Google va modifica algoritmul de căutare

  1. Mr John says:

    twitter si google nu se inteleg deoarece, twitter este in crestere, chiar s-a ridicat foarte mult, care google vrea sa fie peste tot, si motor de cautare, si email, si de socializare, youtube la fel, pana la urma o sa vrea si Twitterul. Nu cred ca va fi posibil asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s