Harta single malt-ului scoţian

Cuvântul whisky este un derivat din limba galeză de la „uisge beatha“ – apa vieții.

Această hartă este un ghid util pentru single malt-ul scoţian, reprezentat pe o grilă cu două seturi de variabile. Orizontal, de la mai “light” (stânga) la bogat & aromat (dreapta), şi pe verticală, de la delicat (jos) la afumat-smoky (sus).

Whisky-ul single malt e produs la o singură distilerie numai din malț de orz, folosind metoda tradițională a alambicului cu încălzire directă.

Spre deosebire de blend-uri, acele amestecuri de whisky omniprezente pe piaţă, single malt-ul are un caracter precis şi e profund influenţat de clima, apa şi cărbunele zonei din care provine; în mod tradiţional, e din una dintre cele patru ale Scoţiei: Lowlands, Highlands, Campbeltown şi Islay. Chiar dacă orice distilerie din lume poate produce o asemenea băutură, se consideră în mod că single malt-urile adevărate sunt cele scoţiene, unde există legi stricte în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie şi îmbătrânire a whisky-ului.

de aici.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in arogante, informatii, international, personal, recomandari and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s