Muzeul Naţional de Istorie a României a lansat proiectul online “ImagoRomaniae”

La Muzeul Naţional de Istorie a României a lansat proiectul online “ImagoRomaniae”.

Proiectul “ImagoRomaniae” a fost definit de directorul MNIR drept unul “foarte ambiţios, dar şi foarte necesar”. Pentru demararea proiectului au fost folosite imagini provenite din hărţi, gravuri, picturi, litografii şi, în ultimă instanţă, din fotografii şi filme, încercându-se reconstituirea acestei zone a lumii “văzută prin ochii străinilor mai întâi şi apoi prin ochii românilor, mai ales din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”.

“El îşi propune să creeze un site pe care să fie plasate imagini reale şi imagini virtuale sau fantastice ale spaţiului românesc din secolul al XIII-lea până în 1945, urmând ca pe măsura resurselor să-l dezvoltăm până în anii ’70 sau ’80”, a mai spus directorul general al instituţiei.

Vizitatorii site-ului vor avea ocazia să găsească foarte multe imagini care le vor putea satisface multe dintre curiozităţi, plecând de la lumea satului până la o multitudine de categorii dedicate oraşului românesc, de la hărţi şi documente până la momente importante din istoria poporului român, sau de la biserici şi mânăstiri până la staţiuni, reşedinţe sau imagini cu viaţa artistică a României.

“Proiectul este la începuturile sale. Avem câteva sute de imagini deja pregătite. Este numai momentul zero şi el se va dezvolta continuu atât cu resursele noastre, cât şi cu cele pe care sperăm să le atragem de la parteneri”, a conchis directorul MNIR.

 ştire via Agerpres 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in informatii, internet, photo, recomandari and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s