Trupele cu cele mai mari încasări din concerte în 2011

U2 este trupa cu cele mai mari încasări din concertele susţinute în anul 2011, potrivit unui top întocmit de revista Billboard, în care formaţia irlandeză ocupă prima poziţie, cu încasări de peste 293 de milioane de dolari, obţinute din 44 de show-uri.

Cele 44 de concerte susţinute de grupul irlandez în acest an au fost urmărite de aproape 3 milioane de spectatori şi au făcut parte din turneul mondial “360 Tour”, încheiat în vara acestui an, care a devenit cel mai profitabil turneu din istorie, cu încasări totale de 736.137.344 de dolari, informează contactmusic.com.

În turneul lor de trei ani, membrii formaţiei U2 au cântat pentru un total de 7,26 milioane de persoane şi au doborât recordul de încasări stabilit anterior de formaţia Rolling Stones care generase venituri de 558 de milioane de dolari în cadrul unui turneu.

Bon Jovi a coborât de pe prima poziţie pe locul al doilea în topul pe 2011, cu încasări de 193 de milioane de dolari din 68 de concerte.

Pe locul al treilea s-a clasat grupul britanic Take That, cu încasări de 185 de milioane de dolari.

Roger Waters, fostul membru al trupei Pink Floyd, ocupă poziţia a patra, cu încasări de 150 de milioane de dolari, iar cântăreaţa americană de muzică country Taylor Swift s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 97,3 milioane de dolari.

În acest top, pe poziţiile următoare s-au clasat, în odine, Kenny Chesney (84,6 milioane de dolari), Usher (75 milioane de dolari), Lady Gaga (72 milioane de dolari), Andre Rieu (67 milioane de dolari) şi Sade (53 de milioane de dolari).

Topul postat pe site-ul Billboard.com a fost realizat pe baza încasărilor obţinute de artişti în urma concertelor susţinute în perioada 1 noiembrie 2010 – 8 noiembrie 2011.

ştire via Mediafax. 

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in concerte, informatii, international, muzica and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Trupele cu cele mai mari încasări din concerte în 2011

  1. incaunipocrit says:

    Reblogged this on Basil Wheel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s