Ce mai citesc românii

Potrivit Diverta, domeniile “Beletristică” şi “SF” sunt cele mai populare în rândul cititorilor români, reprezentând 22% din totalul vânzărilor de carte. Cartea pentru copii ocupă locul al doilea în topul preferinţelor românilor, cu o pondere de 19,3% din totalul vânzărilor, iar cărţile de autoeducare sunt pe locul al treilea în acest top, cu 11,3% din totalul vânzărilor.

Piaţa de carte estimată în 2010 la 60 milioane de euro (fără manuale şcolare şi kiosk edition), a înregistrat şi anul acesta o scădere de aproximativ 10%, stabilizarea pieţei lăsându-se aşteptată.

Titlurile de autoeducare (dezvoltare personală, comunicare şi relaţionare, sănătate şi nutriţie, mama şi copilul) au înregistrat o creştere a vânzărilor faţă de anul trecut. Cartea pentru copii a urmat acelaşi trend. În schimb, cărţile din categoria hobby au înregistrat o uşoară scădere a vânzărilor. Tot în lanţul de retail Diverta, se observă că numărul clienţilor este identic sau chiar puţin mai mare decât cel de anul trecut, însă valoarea bonului mediu a înregistrat o scădere. De aici, reiese că majoritatea clienţilor preferă să cumpere fie mai puţine produse, fie produse mai ieftine.

Primul volum din seria “Jurnalul unui puşti”, de Jeff Byrne, a fost cea mai vândută carte – 4.199 de exemplare – în reţeaua de librării Diverta, între 1 ianuarie – 15 decembrie.

Pe poziţia a doua în topul celor mai vândute cărţi în acest an în reţeaua Diverta s-a clasat “Secretul” de Rhonda Byrne, cu 3.795 de exemplare vândute, iar pe locul al treilea – “Jurnalul unui puşti 2”, de Jeff Byrne, cu 3.629 de exemplare vândute.

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de o nouă carte semnată de Elizabeth Gilbert, “Şi am spus da”, cu 3.390 de exemplare vândute în acest an. Pe locul al cincilea s-a situat celebrul bestseller al aceleiaşi autoare, “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, cu 2.906 de exemplare.

Pe locurile şase şi şapte s-au clasat volumele “Despre frumuseţea uitată a vieţii” de Andrei Pleşu (2.375 de exemplare) şi “Codul bunelor maniere” (2.078 de exemplare).

Locul al optulea în clasament a fost ocupat de volumul “Walkiriile” de Paulo Coelho (1.920 de exemplare), în timp ce “Cartea Regală de Bucate” semnată de Principesa Margareta a ocupat locul al nouălea în top, cu 1.872 de exemplare vândute în anul 2011.

Topul 10 al celor mai bine vândute cărţi în acest an în reţeaua Diverta este încheiat de volumul “Cine suntem?” de Dan Puric, cu 1.739 de exemplare vândute.

Inventarul a fost realizat de Diverta în perioada 1 ianuarie – 15 decembrie 2011.

via Mediafax 

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in informatii, lecturi, literatura and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ce mai citesc românii

  1. incaunipocrit says:

    Reblogged this on Basil Wheel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s