Editurile premiate la Târgul de Carte Gaudeamus 2011

Organizatorii târgului au realizat un Top 3 al celor mai iubite edituri, premiile fiind acordate în urma voturilor publicului participant la eveniment. Astfel, pe primul loc în acest top s-a situat Humanitas, editură urmată, în ordine, de Rao şi Nemira.

De asemenea, premiul pentru “cea mai râvnită carte a târgului” a revenit volumului “Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă”, de Neagu Djuvara.

Premiul “Educaţia” a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, iar premiul de excelenţă – Editurii Vinea (pentru implicarea în proiecte editoriale de promovare a literaturii române la nivel internaţional).

Premiul pentru traducere, care de anul acesta poartă numele Antoanetei Ralian, i-a fost acordat lui Dinu Flămând, pentru traducerea din limba portugheză a “Operei Poetice” a lui Fernando Pessoa.

Trofeele presei, acordate tot prin votul publicului, s-au împărţit astfel: la secţiunea “presă scrisă”, a fost premiat cotidianul Evenimentul Zilei, la secţiunea “TV” – TVR, la secţiunea “radio” – Radio Guerrilla, la secţiunea “agenţii de presă” – Agerpres. Premiul secţiunii “online” nu a fost acordat anul acesta.

Au mai primit distincţii speciale: Catedra de limbă şi literatură italiană din cadrul Facultăţii de limbi şi literaturi străine a Universităţii Bucureşti, Editura Vecchi Editore din Italia, fotograful francez Jean Marc Godès, Asociaţia culturală “Amicii lui Pavese”, Asociaţia Pro-Italica, Liceul teoretic “Dante Alighieri” şi Colegiul Naţional “Ion Neculce” din Bucureşti şi Colegiul Naţional “George Bariţiu” din Cluj-Napoca.

Premiul “Miss Lectura” i-a fost acordat Gabrielei Conţu, de la Facultatea de Litere din Bucureşti.

Ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus s-a desfăşurat între 23 şi 27 noiembrie, în Pavilionul Central al complexului Romexpo din Capitală.

Într-un spaţiu expoziţional de 14.000 de metri pătraţi, peste 400 de expozanţi reprezentativi pentru industria cărţii din România şi din străinătate au oferit publicului un adevărat maraton de noutăţi editoriale şi de evenimente culturale.

Potrivit organizatorilor, la Gaudeamus au avut loc peste 650 de lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi mese rotunde, expoziţii, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură atât din România, cât şi din mediul internaţional.

Italia a fost ţara invitată de onoare la Gaudeamus 2011. În contextul special al celebrării a 150 de ani de la unirea Italiei, târgul a sărbătorit, timp de cinci zile, limba şi cultura italiană la Bucureşti.

preluare mediafax.ro , poza de aici.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in informatii, literatura, recomandari and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s