Celelalte Cuvinte – 30 de ani

Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România, păstrîndu-şi, de-a lungul timpului, atât componenţa cât şi stilul. Puține trupe din România se pot lăuda cu o carieră atât de lungă și de consistentă.

Istoria trupei porneşte încă din 1976, de la Oradea, unde, la Liceul “Emanuil Gojdu”, Marcel Breazu, Leontin Iovan şi Călin Pop formau grupul şcolii, sub numele de “Sonic”. Încă din perioada liceului, trupa îi avea în componenţă pe trei dintre cei care sunt în continuare membri Celelalte Cuvinte – Marcel Breazu (bas, voce secundară), Leontin Iovan (percuţie) şi Călin Pop (voce, chitară). Au dat toţi admitere la facultate în Timişoara, în ideea de a continua activitatea muzicală într-un oraş mult mai receptiv faţă de fenomenul rock.

La propunerea lui Marcel Breazu şi cu contribuţia lui Călin Pop, numele de Sonic a fost schimbat în CELELALTE CUVINTE: “Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puţine pentru a exprima ceea ce simţim”. În aceeaşi perioadă, trupa şi-a largit componenţa cu doi membri – Ovidiu Roşu (inginer de sunet) şi Radu Manafu (chitară, voce secundară), ambii originari din Turnu Severin.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupa a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în “sala festivă” a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

În 2011 Celelalte Cuvinte celebrează 30 de ani de muzica prin turneul “Celelalte Cuvinte – 30 de ani”.

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in concerte, muzica, show and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s