Venea un file pe Amazon

Nu, nu e vorba despre Massive Attack.
Melodia e cool?
Asta auziţi pe genericul seriei Luther. Am dat întâmplător peste ea. E drept, nu se compară cu Wire in the Blood, Cracker sau Prime Suspect (şi am în vedere originalul britanic, nu remake-ul american), dar, la naiba, e greu să depăşeşti seriile menţionate.
Amatorii de CSI sunt rugaţi să iasă afară. Nu avem de-a face cu supertehnologii de scanare inexistente sau ADN identificat în minute.
În schimb avem un poliţist cu propriul lui cod moral (mă rog, puriştii ar spune etic), chinuit de proprii demoni, care nu se sfieşte să îşi murdărească mâinile pentru a face ceea ce crede el că este drept. Serialul e plin de clişee dar cumva scenariul, regia şi Idris Elba în rolul poliţistului Luther, reuşesc să obţină ceva proaspăt care să te ţină cu răsuflarea tăiată. Elba joacă aproape la fel de bine ca în The Wire. Nu l-aţi văzut? În cazul ăsta “No soup for you!
Thumbs up pentru Ruth Wilson în rolul tipei geniale dar psihopată. Thumbs down pentru Indira Varma în rolul soţiei detectivului. Fetiţa asta a reuşit să îmi ruineze şi Rome.
Se demarează puţin mai împiedicat, primul episod fiind întotdeauna mai greu (intri în atmosferă, cunoşti personajele), iar al doilea e o porcărie progresistă tipică BBC, în care militarii sunt făcuţi demenţi din tată în fiu. Aceste hopuri fiind trecute fiţi pregătiţi să vă apuce dimineaţa. Ah, să nu uit să menţionez, minorii nu au ce să caute la tv la orele acelea.
Nu vă luaţi după criticii “de specialitate”. Nişte snobi care urăsc orice nu este Bergman. Una peste alta, merită văzut!
Trust in me!

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in filme, tv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s