La adio tu

“Adio tovarăşi, pe curînd prieteni” – aceasta este fraza cu care Mircea Geoană şi-a încheiat cariera în Partidul Social Democrat.

“E un moment foarte greu din punct de vedere al unei vieţi petrecute în slujba unei idei frumoase. Dar după câteva zile de cumpănire vreau să vă asigur că viaţa mea politică va continua. Cu o parte din aceşti colegi ai mei am să mă reîntâlnesc într-o formă sau alta în politică. Într-o formă sau alta ne vom reîntâlni. Cu alţii, nu ne vom mai întâlni nicodată, pentru că nu merită să mai fie în politică”, a mai spus Geoană.

E trist, pentru un om politic care a fost atât de aproape să se aşeze pe scaunul de preşedinte al României, ca a reuşit să-i determine pe aproape toţi cei care l-au susţinut în decembrie 2009 să-i întoarcă spatele.

Probabil că Mircea Geoană a vrut să fie dat afară din PSD. Aceasta este impresia care mi-a lasat-o mie comportamentul său. Au circulat destule zvonuri despre lansarea unui nou partid de stânga ( chiar Geoană a amintit în treacăt despre această posibilitate ), apropierea de UNPR sau chiar de un transfer la PC. Oricare va fi traseul actualului ( încă ) preşedinte al Senatului, probabil că decembrie 2009 a fost vârful carierei lui de om politic. De atunci s-a înscris pe o pantă descendentă, pantă care pare a fi din ce în ce mai abruptă. “Prostănac”, eticheta pusă de Ion Iliescu, îl va urmări pe Mircea Geoană tot restul vieţii sale alături de dragostea sa – Mihaela.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in citate, personal, politica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s