Bloggerii sunt deştepţi

De câteva zile, online-ul românesc este bombardat cu mesajele, postările şi reclamele campaniei românii sunt deştepţi . Degeaba se încearcă acreditarea ideii că această campanie vrea să schimbe percepţia străinilor despre români.  Scopul campaniei este promovarea batonului de ciocolată ROM, brand ce de câţiva ani s-a poziţionat  ca fiind ciocolata românilor, încă de pe vremea cînd nu se găsea ciocolată prin România.

Nu am nimic împotriva acestei campanii. Fiecare are dreptul să se promoveze cum crede de cuviinţă. Avînd în vedere “buzz-ul” creat pe reţelele sociale şi pe bloguri, probabil că va fi o campanie de succes.

Ceea ce mă deranjeaza pe mine este ipocrizia cu care unii dintre titanii blogosferei româneşti s-au angajat imediat în susţinerea acestei campanii. Să încercăm şi două exemple:

 •           Cel mai fain om din online-ul românesc s-a raliat, cu entuziasmul său caracteristic, campaniei prin care se doreşte modificarea algoritmului de căutare a lui Google în ceea ce priveşte românii. Dar eu nu pot uita una din postările de pe twitter ale omului fain, postare în care spunea că românii sunt o naţie de căcat (nu mai reţin dacă chiar acesta era cuvantul folosit, dar mesajul asta vroia să spună). De ce a facut o afirmaţie asa de categorică ? Pentru că naţionala de handbal feminin a României pierduse un meci important, după ce îşi condusese adversarul cam trei sferturi din partidă. Oricum, important este că acum a revenit la sentimente mai bune faţă de conaţionalii săi. Să mulţumim ciocolatei ROM !
 •    Un alt blogger celebru, participant la campanie, nu ezită ca în postarile sale să-i numească retarzi pe Mircea Badea şi Mihai Bendeac ( sunt de acord cu el în privinţa caracterizării celor doi ). Oare cum se simte acum, cînd pe site-ul campaniei, la rubrica “Români valoroşi”, cei doi clovni ai televiziunii stau la loc de cinste alături de Petre Țuţea, Nicolae Steinhardt, Amza Pelea sau Elisabeta Rizea?

Lista cu exemple ar putea fi mult mai lungă, dar prefer să mă opresc aici. Sunt destui care, până cu câteva zile in urmă, îi injurau pe români, iar acum îi consideră deştepţi şi demni de a scrie despre ei pe preţioasele lor bloguri. Ipocrizia este la ea acasă în blogosfera românească. Banul face legea.

E dreptul fiecăruia sa scrie ce vrea şi să promoveze ce campanie îşi doreşte el. Dar, atunci cînd faci pe moralistul blogosferei şi cataloghezi fiecare critică care îţi este adresată ca venind din invidie, parcă ar trebui să ai grijă şi să nu dai posibilitatea “fomiştilor” să-ţi arate cât de fals eşti. Avînd în vedere exemplele de mai sus, am tot dreptul să cred că, pentru suma potrivită, aş putea să vă fac să acceptaţi implicarea într-o campanie în care să declaraţi că vă iubiţi şi respectaţi “haterii”. Sfatul meu:  “Băieţi, mai uşor cu pianul pe scări!”.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in arogante, blogosfera, personal, retele sociale and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Bloggerii sunt deştepţi

 1. Marieta says:

  M-a frământat şi pe mine subiectul, am şi făcut mici aluzii. Iaurţeala şi lanterna au coborât nivelul serios de tot, dar ce se petrece în campania asta te îngreţoşează. Se pare că efectele crizei sunt mai serioase în online sau caracterul românaşilor cu blog e infect. Probabil ambele şi cu ceva în plus.

 2. emi says:

  Marieta, nu e vorba de efectele crizei. Oamenii astia sunt chiar gretosi, uita-te cum se rafuiesc intre ei si cum raspund la critici sunt pur si simplu niste tarani (mare parte dintre ei) lasi (aproape 100%) si mai flamanzi decat o haita de hiene.

 3. parerea mea says:

  of, cate dezamagiri a scos la iveala campania asta.
  cat despre ipocrizia unora, ma gandesc ca deja unii bloggeri scriu ca sa scrie, pt trafic si ca ocupatie, fara sa-si mai bata capul daca chiar cred ce scriu.
  mie mi se pare cam aiurea din partea ROM sa lanseze o campanie de autopromovare apeland doar la sentimentele de patriotism. e ceva de genul: daca nu scrii in campanie ca romanii e destepti, inseamna ca accepti ca suntem paduchiosi. 🙂
  campanie pe gratis de la ROM. super!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s