Despre Google Music

Google a lansat noua platformă pentru cumpărarea de muzică, care permite muzicienilor să-si încarce direct cântecele si să le ofere spre vânzare, ocolind astfel casele de discuri.       Deşi a negociat, de asemenea, contracte cu case de discuri importante şi distribuitori mai mici, Google s-a făcut pe el însuşi cel mai democratic manager de trupe din lume: “Artiştii îşi pot construi propriile pagini de artist, să încarce conţinut original şi să-şi stabilească propriile preţuri, Google oferind artiştilor 70 la sută din veniturile din vânzări “. Toate datele vor fi stocate pe servere cloud, disponibile de pe orice computer din lume.

 Întrebarea care se pune este: această “democratizare” a distribuţiei de muzică nu va deschide larg porţile pieselor de slabă calitate ? Google spune că personalul său va “pune” cea mai bună muzică în faţă, astfel încât nu trebuie să se caute din greu pentru muzica preferată. Fără îndoială că veştile sunt bune pentru artiştii independenţi, care pot da muzicii lor o audienţă globală, precum şi pentru iubitorii de muzica care doresc să asculte ceva cu adevărat nou.

Prin acest serviciu, Google devine un concurent important pentru iTunes sau Amazon, care oferă la rândul lor servicii asemănătoare.

Serviciul Google Music este disponibil pentru început doar pe teritoriul S.U.A.

sursă foto aici.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in informatii, international, internet, muzica and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Despre Google Music

  1. semanticus says:

    Intrebarea este foarte buna. Nu ma pricep dar, prin analogie, avem cazul de referinta, youtube, care zic ca a evoluat bine, atat cat nu ma pricep eu, adica avem si chestii slabe dar si foarte multe bune. Deci as vede pozitiv posibila evolutie, pentru ca oricum google va integra mai bine piesa unui artist bun pentru ca respectivul va fi cautat oricum mai bine/mai mult/promovat de alte pagini. Stau si ma intreb daca nu cumva youtube va fi cel amenintat ? Oricum clar va fi mai bun ca ITunes, nu stiu Amazon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s