Scurte concluzii despre referendumul de la Constanţa

După cum probabil aţi aflat deja, referendumul de la Constanţa nu a fost validat. La vot nu s-au prezentat 50% + 1 din numărul alegătorilor înscrişi pe liste. Totuşi, controversele nu s-au încheiat.  Să urmărim reacţiile din principalele cotidiene din Constanţa: “Telegraf” (controlat de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu) şi “Cuget Liber” (apropiat de PDL).

Un articol din “Telegraf” încearcă să acrediteze ideea că referendumul ar trebui validat pentru că numarul de votanţi ar trebui raportat la populaţia judeţului conform recensământului din 2011 ( ale cărui rezultate nu sunt definitive încă ).

Iată şi un pasaj foarte amuzant: “Prezenţa foarte mare la vot i-a speriat serios pe pedeliştii constănţeni, dar mai ales pe cei de la Bucureşti, care au realizat că cetăţenii s-au trezit în sfârşit la realitate şi nu mai acceptă maniera dictatorială de conducere a actualei puteri. Gura târgului spune că rezultatul de la Constanţa ar fi ajuns şi la urechile “piratului” de la Cotroceni care, pentru prima oară după şapte ani de dictatură, şi-a simţit scaunul ameninţat.”

În replică, “Cuget Liber” redă un comunicat al Prefecturii în care se spune: „Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, a răspuns întrebării formulate de preşedintele BEC Constanţa, comunicându-i că rezultatele recensământului din octombrie 2011 se referă la populaţia stabilă, iar nu la cea care se ia în considerare la stabilirea listelor de alegători, aceasta întocmindu-se nu de INS, ci de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, spune prefectul Claudiu Palaz.”

Un  lucru este cert în ceea ce priveşte situaţia politicii constănţene : dialogul este inexistent. PDL-iştii se ceartă cu PSD-iştii. PNL-ul , o dată cu formarea USL, a trecut de partea lui Radu Mazăre ( deşi nu prea contează pe plan local de ceva timp ).

Referendumul s-a ţinut, banii au fost cheltuiţi, controversele continuă … Dar, hâc, eu cu cine votez ?

 

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in Constanta, informatii, politica, ziare and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s