Nedumerire

Nu mă prea interesează toată discuţia din jurul cazului de la liceul din Bucureşti. Tipul nu are nici un fel de scuză, punct. Eleva, în măsura în care azi mai avem elevi în licee, este o victimă, indiferent de comportamentul ei anterior, sau de moravurile generaţiei ei, ori ale societăţii româneşti din acest moment.
Ce m-a intrigat a fost altceva. Nimeni nu şi-a pus problema de ce liceul respectiv, instituţie publică de învăţământ, a girat deplasarea respectivă la Predeal.
Adică, să fim serioşi. Predealul nu e vreun Muzeu Naţional de nu ştiu ce, sau Monument Istoric al nu ştiu cui. Nici nu se sărbătorea vreo Zi Naţională, sau mai ştiu eu care Eveniment Istoric.
Un grup de liceeni a hotărât să plece în weekend, de Halloween. Realist vorbind, nimeni nu se aşteaptă ca un grup de liceeni să plece în mod organizat într-un weekend la munte, pentru altceva decât băutură şi sex. Dacă părinţii preferă să nege acest lucru, e problema lor, fiecare îşi creşte copilul (şi şi-l expune) cum crede de cuviinţă.
Dar nu văd care profesor are curajul să îmi spună că în excursia organizată de o clasă a XI sau a XII la munte, în weekend, nu o să se bea, şi cineva nu o să încerce, şi de cele mai multe ori o să şi reuşească, să facă sex. Astfel de lucruri se petreceau şi înainte de 89, când lucrurile erau mult mai stricte, şi cu alcoolul şi cu sexul. E limpede că nu ai cum să supraveghezi un grup de iepuri în călduri.
De ce conducerile liceelor riscă acest lucru în zilele noastre, când lucrurile au luat-o de mult razna? Ce vor avea de spus aceste conduceri, când pe lângă sancţiunile primite de cei în fapt, vor fi daţi în judecată pentru despăgubiri, de părinţii odraslelor?
Nu are nici o importantă dacă tânărul respectiv şi-a turnat singur pe gât o sticlă de alcool, sau tânăra era cunoscută de tot liceul pentru moravurile sale. În ochii părinţilor aceste ieşiri sunt organizate dacă nu chiar de şcoală, atunci cu girul ei.

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in arogante and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nedumerire

  • abulafia89 says:

   Este victimă d.p.d.v. al legii penale.
   Este victimă a unui profesor care trebuia să fie preocupat de educaţia şi siguranţa ei, nu de experienţele ei sexuale.
   Este victimă a mediilor de informare, care au transformat o elevă de liceu, minoră, în curvă naţională. Una e când cineva este cunoscut de congenerii săi pentru fapte mai puţin ortodoxe, şi alta când fiecare libidinos din ţară salivează la vederea pozelor elevei, lăbărţate pe prima pagină a fiţuicilor numite pompos ziare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s