Mircea Geoană, acest Bănel Nicoliţă al politicii româneşti

De cînd Ion Iliescu i-a pus eticheta de “prostănac”, Mircea Geoană n-a precupeţit nici un efort pentru a da sens celor spuse de fostul preşedinte.

Preşedintele Senatului este la fel de imprevizibil ca Bănel Nicoliţă. Aşa cum, atunci cînd Bănel intră pe teren, nu ştii în ce poartă va da gol ( a proprii echipe sau în a adversarilor ), aşa şi cu Mircea Geoană: nu ştii cînd face o declaraţie care aduce prejudicii partidului din care face parte.

După ce în urmă cu o săptămană, Victor Ponta declara într-un interviu pentru Mediafax că nu se pune problema înlocuirii lui Geoană de la şefia Senatului pentru că aceasta ar însemna pierderea funcţiei deţinute de PSD, iată că Biroul Politic Naţional al PSD a decis luni să-i ceara lui Mircea Geoană să renunţe benevol la preşedinţia Senatului pentru a prelua în schimb şefia Comisiei de Politică Externă de la Titus Corlăţean, care ar urma să devină şeful Senatului.

După anunţul PSD prin care se cerea înlocuirea lui, Mircea Geoană a declarat că este “o decizie profund greşită, o greşeală strategică majoră”, lasînd să se înţeleagă că nu va renunţa singur la funcţie. “Faptul că cineva care are o relaţie atât de bună cu America provoacă astfel de reacţii la Bucureşti îmi ridică mari semne de întrebare” a mai declarat Mircea Geoană.

Motivul principal al acestei decizii a BPN al PSD pare a fi vizita facută de Mircea Geoană la Washington. Această vizită a fost făcută fără încuviinţarea conducerii PSD ( am scris aici despre aceasta ), iar Mircea Geoană s-a prezentat în capitala SUA ca fiind liderul opoziţiei din România.  Probabil că aceasta a fost picatura care a umplut paharul răbdării social-democrate.

În opinia mea, acţiunile politice din ultimul timp ale lui Mircea Geoană arată că acesta aşteaptă să fie dat afară din PSD. Pe scena politică românească au mai circulat zvonuri despre o trecere a lui la PC sau chiar UNPR.  Mai trist este că Geoană nu a înţeles nimic din cele petrecute în decembrie 2009. Să te crezi liderul opoziţiei şi să declari că eşti cel mai bine clasat candidat al acesteia pentru prezidenţialele din 2014, dovedeşte că “simtul” politic al preşedintelui Senatului este atrofiat ( asta în cazul în care ar fi avut vreodată acest simţ ).

După celebra săritură din decembrie 2009, Mircea Geoană se pregăteşte să sară din nou. Dar, şi acum ca şi atunci, lui Mircea Geoană nu i-au crescut aripi.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in arogante, politica and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Mircea Geoană, acest Bănel Nicoliţă al politicii româneşti

 1. Marieta says:

  Îl ascultam pe Radu Tudor care spăla pe jos cu Ponta pentru atitudinea faţă de Geoană, asta nu că Victoraş n-ar da şi el suficiente probe de prostie magnifică. Nu mă pricep, dar se pare că cei de la PSD n-au respectat procedura în Senat pe de-o parte, iar Geoană o caută cu lumânarea de foarte multă vreme. Nici nu ştiu dacă “prostănac” înseamnă IQ la nivelul lui Einstein şi omul e de-a dreptul cretin şi se lasă manipulat. E aproape incredibil ceea ce face, dar parcă nu-mi vine a crede că e chiar retardat mintal.
  În ambele situaţii, bietul Bănel cade prost, păcat să-l asociezi cu Geoană.

  • Conte says:

   Ai dreptate in privinta lui Banel. Iese cam prost din aceasta asociere. L-am asociat cu Geoana doar datorita celebrelor lui autogoluri. 🙂 Vazind atitudinea celor de la A3 fata de scandal, mi-e ca Geoana se indreapta spre PC.
   P.S.: La multi ani !!! 🙂

 2. fanel says:

  White man can’t jump…. Mihaela dragostea lui ai legatura!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s