Referendumul de la Constanţa

Pe 6 noiembrie 2011, constănţenii au participat la un referendum prin care s-au pronunţat asupra oportunităţii desfiinţării sau menţinerii judeţului Constanţa.

Referendumul a fost organizat de Consiliul Judeţean Constanţa condus de PSD-istul Nicușor Constantinescu ( un apropiat al lui Radu Mazăre ).

Conform ziarului local “Cuget Liber” ( apropiat de PDL ), surse din PSD au anunţat, că referendumul a picat, prezenţa la vot la ora 21 fiind de doar 43%. Acest rezultat ( dacă va fi validat oficial ), reprezintă o “palmă” dată de cetaţenii judeţului lui Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. Aceștia conduc cu mână de fier Constanţa de mai bine de 7 ani ( Mazăre e primar din 2000, iar Constantinescu este președinte al CJ din anul 2004 ). Nimic nu mișcă în judeţ fără aprobarea celor doi. Zvonurile care circulă prin oraș spun că numeroase firme mari au renunţat de a mai investi în zonă, deoarece nu s-au “înţeles” cu cei doi.         Dacă Radu Mazăre nu mai are nevoie de nici o prezentare, ţin să vă reamintesc că Nicușor Constantinescu a devenit celebru pe plan naţional atunci cînd a fost găsit dormind în masină într-o intersecţie din Constanţa. Mai jos este un filmuleţ găsit pe youtube:

Nu am fost să votez. Consider că acest referendum a fost doar o manipulare a celor doi fruntasi PSD. Am mai scris despre asta si aici.

Pe mulţi i-am auzit că merg la vot, argumentînd că “este o bună oportunitate de ai da o m–e lui Băsescu”. Îi înţeleg. Dar, dacă vrem să ne manifestăm acţiunile politice ( mă refer aici la cei neînregimentaţi politic, categorie din care și eu fac parte ) ţinînd cont de principii, morală și gândindu-ne la binele public, acesta nu este un argument valabil. Pentru o politică făcută la nivel de “ba pe-a mătii”, argumentul de mai sus functionează.  🙂

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in Constanta, Dobrogea mândră grădină, informatii, politica, ziare and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s