Adrian Năstase faţă cu candidaturile

Într-un interviu acordat cotidianului “Evenimentul Zilei”, Adrian Năstase vorbeşte despre situaţia candidaturilor din USL.

Întrebat dacă Crin Antonescu este cea mai bună variantă de prezidenţiabil pe care o putea găsi USL-ul, dl. Adrian Năstase răspunde :

” … în primul rând, eu cred că va trebui să clarificăm ce fel de republică vrem să avem în baza acestei Constituţii. În al doilea rând eu cred că sigur alegerile la prezidenţiale vor depinde de ce se va întâmpla la parlamentare. Până atunci mai este destul timp, dacă nu vom face alegeri anticipate în urma unei suspendări a preşedintelui actual. În condiţiile astea trebuie să ţinem seama că o alianţă cum este alianţa noastră nu poate să dea avantaje numai unuia dintre partide, ci trebuie să împartă cumva candidaturile, şi atunci, dacă nouă ne-a revenit responsabilitatea şefului de guvern, atunci în mod firesc PNL-ului trebuie să-i revină responsabilitatea candidaturii pentru preşedinte.”

   La întrebarea referitoare la o eventuală schimbare a rolurilor între PSD şi PNL în ceea ce priveşte candidaturile, fostul prim-ministru răspunde :

“Nu o exclud, dar rămâne strict între noi, pentru că nu aş vrea să speculaţi această chestiune pe ideea că eu nu sunt de acord cu Crin Antonescu. Deci vreau să fie foarte clar: am o foarte mare apreciere pentru Crin Antonescu şi eu consider că, la acest moment, este categoric candidatul nostru virtual pentru alegerile prezidenţiale.”

   Deşi încearcă să nu-l supere pe Crin Antonescu şi pe liberali, Adrian Năstase lasă o portiţă deschisă pentru o eventuală renegociere a candidaturilor propuse de către USL.

Vorbele nepotului mătuşii Tamara ar trebui să tragă un semnal de alarmă în interiorul PNL-ului. Cine credea că, după “calvarul” opoziţiei îndelungate, PSD-ul îşi schimbă părul, poate ar trebui să îşi reamintească de năravurile social-democrate.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in politica, ziare and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Adrian Năstase faţă cu candidaturile

  1. Prințul Șarlă says:

    As incerca o dezvoltare pentru ca e prea evidenta sugestia ca sa nu ascunda si altceva. Mai exact, din ce spune chiar Nastase, pronuntarea unor sentinte impotriva lui se apropie cu pasi repezi. Si, cum arma lor este smiorcaiala in grup, cu cit victima e mai vizibila si mai bine pozitionata, cu atit smiocaiala va fi mai mare. Asa ca “umflarea” lui Nastase din ultima perioada, de la fitilul lui Iliescu, urmata de pozarea in liderul de facto la CN al PSD, pina la interviul din EvZ sau aparitia sinistra de aseara la A3, plus ce va mai urma, totul duce in acelasi loc: pozitionarea lui in inamicul cel mai periculos al dictaturii, caderea cit mai de sus si justificarea smiorcaielii care va deveni un zid de aparare. Ceea ce, in viziunea lor, i-ar ridica si mai tare mingea la fileu lui Ponta, deci sa nu ne pripim… :))
    Dupa ce Finlanda a anuntat ca daca raportul MCV din martie 2012 e pozitiv, renunta la pozitia anterioara, iata cum Romania va intra in Schengen datorita USL si mai ales a lui Adrian Nastase, fiind primul mare demnitar condamnat si transmitind Europei ca la Bucuresti justitia si-a recapatat demnitatea…

    Salutari de la Londra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s