Victor Ponta – garantat 200 %

Atunci cînd un tânăr lider politic este recomandat şi susţinut de doi oameni politici cu un CV impresionant ( unul a fost timp de 11 ani preşedintele ţării, iar celălalt a fost prim-ministru, ministru de externe şi preşedinte al Camerei Deputaţilor ), te gândeşti că acel tânăr merită încrederea noastră.

Atunci cînd vezi că acel tânăr se numeşte Victor Ponta, deja încrederea începe să se surpe.

Atunci cînd unul dintre cei doi lideri care îl recomandă pe tânăr se numeşte Adrian Năstase, încrederea se prăbuseşte la cote foarte joase.

Atunci cînd cel de-al doilea lider care îl recomandă pe tânăr se numeşte Ion Iliescu, încrederea dispare de tot.

Pe 21 şi 22 octombrie 2011 s-au desfăşurat la Bucureşti lucrările Consiliului Naţional al PSD. Impresia care mi-a lasat-o întalnirea PSD-iştilor a fost că acest consiliu a fost convocat pentru a i se consolida poziţia lui Victor Ponta în partid. Acesta a pozat ca liderul de necontestat al PSD-ului, deşi părerea multora a fost că Adrian Năstase este liderul de facto al PSD-ului.

Printre invitaţii  Consiliului Naţional al PSD s-au numărat liderul PNL, Crin Antonescu şi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu.

Din discursul liderului liberal am remarcat siguranţa cu care a vorbit despre numele viitorului prim-ministru ( Mama Omida ar putea fi invidioasă ) :

“Stiu foarte clar ca vom castiga alegerile, stiu si cum il cheama pe viitorul prim-ministru. Il cheama Victor Ponta si tineretea lui este un atu si nu un handicap. Este nevoie categoric de experienta buna a tuturor si este nevoie sa credem noi insine ca, tinand minte trecutul putem sa ne concentram energiile spre viitor. Dragi prieteni, ii batem, dar greul va incepe abia dupa aceea”.

 În discursul său, Sorin Oprescu a ţinut să sublinieze divizarea în care s-a zbătut opoziţia până acum ( de parcă nu a fost decizia lui atunci cînd a părăsit PSD-ul pentru a candida ca independent la primăria Bucureştiului ).

Iată şi câteva declaraţii ale lui Victor Ponta :

“Reţineţi cele trei criterii pentru candidaţii noştrii: Să fie cinstiţi, să fie competenţi şi să abă caracter. Oricare criteriu dintre acestea trei lipseşte înseamnă că aţi greşit.”

Probabil că la această declaraţie, Radu Mazăre şi ceilalţi baroni locali ai PSD-ului au râs de s-au prapădit.

– Vorbind despre faptul că guvernul, deşi clamează austeritatea a angajat diverse lucrări pe datorie, a spus că i-a întrebat pe unii membri PDL cine va plăti aceste lucrări şi i s-a răspuns deschis: “Voi le veţi plăti”. “Când voi ajunge prim-ministru nu voi plăti aceste datorii.”

  Se pare că dl. Ponta nu ştie nimic despre legile care guvernează funcţionarea unui cabinet. Aceste cheltuieli au fost angajate de către guvern şi atâta timp cât achiziţiile au respectat reglementările legale, guvernul României le va plăti, indiferent de numele prim-ministrului.

În rest, discursul a fost presărat cu aceleaşi atacuri la adresa lui Traian Basescu şi PDL-ului cu care Victor Ponta ne-a obişnuit deja. Liderii adunaţi la şedinta PSD-ului se văd deja la guvernare începînd cu 2012. Se pare că nu au învaţat nimic din ţopăielile lui Mircea Geoană din decembrie 2009.

Discursul lui Victor Ponta a durat aproape două ore, deşi membrii PSD se grăbeau la nunta preşedintelui TSD  Nicu Bănicioiu, care se căsătorea, petrecerea urmînd să aibă loc la Hotel Rin, deţinut de vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă.

O pată de culoare la  Consiliului Naţional al PSD a constituit-o, ca de obicei, primarul Constanţei Radu Mazăre. Acesta şi-a cerut scuze colegilor că nu a putut participa la lucrările din ziua de vineri, deoarece a participat la o şedinţă foto pentru revista “Playboy”. Această întamplare se poate constitui ca un exemplu perfect pentru modul în care politicianul român ( indiferent de partid, Radu Mazăre e doar vârful icebergului ) înţelege să îşi facă “meseria”.

P.S. : V-aţi declarat CNP-ul la recensămînt ? Vă recomand un articol excelent despre paranoia care a cuprins “boborul” cu privire la datele care se cer la recensămîntul aflat în desfăşurare. Îl găsiţi pe blogul lui Ellunes .

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in personal, politica and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Victor Ponta – garantat 200 %

  1. Marieta says:

    Ar mai fi de adăugat că atunci când un chiulău notoriu îl recomandă pe Victor Ponta, începi să te întrebi dacă ai nevoie de viză pentru Congo.
    Am citit articolul lui Mihai, am şi comentat, facem pe nebunii cu CNP-ul, e scris pe toate gardurile patriei.

    • Conte says:

      Am vazut si comentariile. Mi-a placut articolul, de aia l-am si recomandat. Au si cei de la “La Coltul Strazii” unul de bun simt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s