Ceauşescu pe standarde BBC

De câteva zile televiziunile noastre “de ştiri” ne-au înebunit cu fel de fel de interviuri, reportaje şi emisiuni despre familia Ceauşescu. După ce la “Sinteza Zilei” a fost adus soţul lui Zoe Ceauşescu, RealitateaTV ne-a “delectat” cu un aşa-zis interviu cu Nicu Ceauşescu, iar la B1 Turcescu a pornit o dezbatere despre rating-ul făcut de aceste două apariţii.

Nu-mi dau seama cât rating aduce subiectul cu pricina televiziunilor noastre. Dar dacă totul se reduce la rating, atunci propun ca la televiziunile mai sus menţionate să se dea toată ziua ştiri preluate din CanCan, Click şi Libertatea, iar noaptea ar putea prelua transmisiile canalului Private Spice.

Atunci cînd te autointitulezi “televiziune cu standarde BBC” şi promovezi o reabilitare pe şest a lui Ceausescu ( pentru că asta consider că reprezinta astfel de emisiuni ), un mare “apărător” al libertăţii presei, nimic nu mai este de spus.

Nu pot să cred că în redacţiile amintitelor televiziuni lucrează numai tineri care nu au trait vremurile gri de dinainte de ’89. Şi nici asta nu cred că poate reprezenta o scuză. Dacă ar fi profesionişti adevăraţi, consider că există o gramadă de surse de documentare pentru perioada respectivă.

Nu înteleg cum pot televiziunile să înfiereze guvernanţii actuali pentru cumpărarea electoratului cu găleţi, cizme şi brichete, pentru ca apoi să ridice în slăvi “Epoca de Aur” care dădea oamenilor case, locuri de muncă şi excursii la depănuşat porumb. Privind din acest punct de vedere, totul pare a fi o chestiune de preţ.

E adevărat că astăzi nu trăim în cea mai bună dintre lumile posibile, dar CUM poţi să ignori umilinţele la care ne-a supus un cizmar analfabet atâta timp ?

P.S. : Totuşi, există şi lucruri mai importante !

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in personal, politica, tv, ziare and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ceauşescu pe standarde BBC

  1. semanticus says:

    Era de așteptat ca, televiziunile, aflate în pană de idei care să estompeze vizita la Washington, au optat să resuscite mitul Ceașcă.

  2. Marieta says:

    Ştirile din numitele publicaţii există deja în grila Antena3, se dau dimineaţa când suntem informaţi ce mai fac “vedetele”(bleah!) de la noi. Ca să nu mai spun că n-am înţeles ce a “sintetizat” Gâdea aseară stând la taifas cu vedeta Mihaela Rădulescu.
    Chiar în timp ce scriu se redau alegaţiilei Răduleascăi pentru a doua oară şi e doar 7,30 dimineaţa.
    Cât despre mult prea des pomeniţii Ceauşescu&familia…mie mi se întunecă ziua numai când le aud numele. Încă nu s-au ocupat de Elena Ceauşescu dar în ritmul ăsta urmează în curând.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s