Au înfrânt glorios

La ora la care scriu aceste rânduri s-au încheiat alegerile parţiale pentru cele două colegii din Neamţ şi Maramureş. Conform rezultatelor parţiale PDL-ul a câştigat în Neamţ, iar în Maramureş rezultatul este strâns, cu un avantaj pentru USL.

Nu ştiu ce relevanţă au aceste alegeri în  perspectiva alegerilor la termen din 2012, dar o singură întrebare se impune : unde sunt cele 60 – 70 % intenţii de vot pentru USL ?

Din punct de vedere al imaginii, aceste alegeri sunt o mare pierdere pentru USL. Liderul PSD Victor Ponta a presimţit ceva cu câteva zile înainte, atunci cînd a declarat că alegerile parţiale vor fi fraudate indiferent de rezultat. Crin Antonescu a reacţionat mai greu. E de înţeles, avînd în vedere că el îşi bea cafeaua de dimineaţa în studioul emisiunii lui Mihai Gâdea ( formularea îi aparţine Marietei Varga ).

Orbiţi de cifrele din sondaje cei doi lideri ai USL au plecat în concediu, în timp ce Gheorghe “Pinalty” Stefan a vegheat. Doar cu o modestă horă alături de electorat nu se câştigă nişte alegeri.

Oricare ar fi rezultatele finale ale alegerilor pentru cele două colegii, liderii USL vor fi fericiţi că au găsit explicaţia acestor rezultate : ele au fost furate de machiavelicii PDL-işti. După ce vor trage această concluzie se vor întoarce liniştiţi la raliurile şi emisiunile lor de televiziune, în aşteptarea marii victorii din 2012.

Se pare că cei doi sufera de amnezie, uitînd destul de repede lecţia pe care a primit-o Mircea Geoană în decembrie 2009.

 

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in politica, tv, ziare and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Au înfrânt glorios

  1. Marieta says:

    Ascult cu tristeţe cum denunţă Antena3 furtişagurile lui Pinalty, scuzele că e perioadă de concedii, ca să camfleze un eşec răsunător. Mi se pare emblematic felul în care au decurs alegerile de duminică, de fapt pregătirea lor. Ştiam că oferta opoziţie e subţire, ce poţi aştepta de la un politician cu vocabular de derbedeu şi un altul chiulău notoriu şi leneş, dar rezultatele de ieri prevestesc ce e mai rău. Poate mă inşel,,,poate :((
    PS Cred că anteniştii ştiau dis de dimineaţă ce va urma pentru că au luat-o cu “hoţiile lui Pinalty” de la primele buletine de ştiri. Ca să ne pregătească.

  2. Basarica says:

    Plusez. Dupa 2012 vor largi orizontul de asteptare catre 2014. Si tot asa. Pentru cine stie cata vreme. Imi e clar, si nu de acum, nu avem opozitie. Adica… suntem un pic mancati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s