Miron Cozma în luptă cu dictatura

A fost Sfântă Mărie. Criza,căldura şi zilele libere i-au gonit pe romani la mare, la mănăstiri sau la munte. Doar luptătorii împotriva dictaturii băsesciene nu au avut zile libere. Mai nou, rândul acestora s-a îngroşat cu un nou personaj : Miron Cozma. Acel Miron Cozma care acum 20-21 de ani arunca cu flori în cei care demonstrau pentru democraţie în Piaţa Universităţii.

sursă foto: adevarul.ro

Aflat la mare alături de soţia sa, cântăreaţa de renume internaţional Marilena Niţu, Miron Cozma s-a gândit că cel mai nimerit moment să intre în frontul anti-băsescienilor îl reprezintă serbările dedicate Zilei Marinei.

   Alături de ilustrul necunoscut Nicolae Mavrodin, revoluţionar şi preşedinte a numeroase comitete si comiţii, au încercat pe 14 august să depună o coroană de flori la Monumentul Marinarului Necunoscut. Nefiind lăsaţi, ei au hotarat, pe loc, că cea mai bună comemorare a eroilor marinari o reprezintă aruncarea coroanei în mare.

„Depunem coroana de flori acolo unde ar trebui să o facă şi ceilalţi, în mare. Aş vrea să se considere că noi am avut momentul nostru de depunere de coroane de flori. Ei cu al lor şi noi cu al nostru. ” Aceasta a fost declaraţia luceafărului huilei despre gestul aruncării coroanei în mare ( Gest care nu le-a reuşit de la prima încercare. Se pare că vântul ţinea cu Băsescu ).

După eşecul primei zile de proteste, cei doi nu s-au lăsat. In ziua ceremoniilor dedicate Zilei Marinei, eroii luptei pentru democraţie au revenit. Cozma cu soţia, iar Mavrodin cu portavocea. Imediat ce au început scandările anti-Băsescu, jandarmii l-au luat pe sus pe Mavrodin şi au încercat să-l îndepărteze de zona desfăşurarii ceremoniilor. Hârşit în lupta împotriva dictaturii, Mavrodin a replicat printr-un leşin, fapt care l-a făcut pe Cozma să acuze în gura mare duritatea jandarmilor. Aşa cum revoluţia de la 1848 de la Iaşi s-a terminat înainte de a începe ( datorită vremii nefavorabile ), “revoluţia” lui Mavrodin a început cu un leşin şi s-a terminat cu altul ( da, Nicolae Mavrodin a mai leşinat şi a doua oară ).

Cred ca mai bine pentru cei doi era dacă luau exemplul lui Radu Mazăre, care luptă împotriva portocaliilor prin cluburile din Mamaia. Deranjat de unii reporteri, Radu Mazare a declarat despre neparticiparea sa la Ziua Marinei :  „Ce să caut eu la Băsescu? Mergeţi voi dacă vreţi, eu nu am ce căuta“.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in arogante, fun, politica, ziare and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Miron Cozma în luptă cu dictatura

  1. Pingback: Sporturi drăguțe de vară (Flash mob marketing- 2) « Semanticus Blog

  2. Pingback: Sporturi drăguțe de vară (Flash mob marketing- 2) « Semanticus Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s