Violenţele de la Londra văzute de pe twitter

Protestele au izbucnit sâmbătă seara, în faţa unei secţii de poliţie din Tottenham , unde în jur de 300 de persoane s-au adunat  pentru a cere “dreptate”, după ce un şofer de taxi ( bănuit a fi capul unei bande ) de 29 de ani, tată a patru copii, a fost ucis joi într-un schimb de focuri cu poliţia.

Mesajele trimise pe Blackberry, alături de cele difuzate pe Twitter, ar fi dus la înmulţirea locurilor în care au loc proteste.

Iata cateva din cele mai populare tweet-uri de pe haştagul #londonriots :

Cel mai RT-uit a fost : @mslulurose The Youth of the Middle East rise up for basic freedoms.The Youth of London rise up for a HD ready 42″ Plasma TV #londonriots

@beninkabul: Afghan friends politely asking about the safety of my family in the UK. #londonriots

@OrangeBlossomer For some comic relief: if you want to know how bad things have become, watch this http://i.imgur.com/C5XQm.gif #londonriots

@ParkLifeBlog  Group hug, Londoners. We have one helluva city. Make tea not war! #londonriots

@omarkamel  Some people when angry are careful to only aggress their attackers, others explode at anybody. Difference between #Jan25 and #londonriots

@RubyDeuce  People are buying baseball bats for protection?! Get a grip folks. Cricket bat offers far superior twatblatting capabilities. #londonriots

Poze excelente găsiţi pe site-ul ziarului The Independent .

A apărut şi prima melodie :

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in international, internet, muzica, politica and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Violenţele de la Londra văzute de pe twitter

 1. Marieta says:

  Piaţa Universităţii fără mineri şi fără Paţurcă. S-au schimbat vremurile, melodia e tehno, dance, trance, hip sau electronică. Nu mă pricep.
  Aşa începe

  • Conte says:

   Cei din Piata Universitatii aveau un scop. Demonstrau pentru “o idee”. La Londra totul a inceput dupa ce politia a impuscat pe seful unei bande de cartier. Din cate am inteles, opinia publica e impotriva “protestatarilor”. Ba chiar da vina pe politie ca a actionat prea “moale”.

   • Marieta says:

    Privesc des în urmă la fenomenul “Piaţa Universităţii” şi nu sunt foarte sigură că aveau un scop deşi am insigna de golan căpătată acolo(nu sunt foarte sigură cum e varianta feminină) Acum văd multă manipulare, Marian Munteanu pentru care eram gata s-o luăm pe cocoaşă minereşte, ar fi doar un exemplu.

 2. Conte says:

  @Marieta Daca “liderii” Pietei Universitatii manipulau sau erau manipulati, nu inseamna ca multimea nu avea un scop. Eu personal, nu sunt de acord cu astfel de manifestari. Intotdeauna multimile sunt manipulate. In studentie am citit Gustav Le Bon – “Psihologia multimilor” si “Revolutia franceza si psihologia multimilor” . De atunci, cu fiecare ocazie ( a se citi: cu fiecare mare manifestare “spontana” de oriunde in lume ) le mai frunzaresc. 🙂

  • Marieta says:

   O micuţă remarcă. În anii aceia asemenea lecturi nu erau tocmai accesibile. Rezultatele lipsei de educaţie se vor vedea încă multă vreme.

 3. Anca Tanase says:

  Pana la urma, nici nu mai conteaza manipularea, ceea ce conteaza cu adevarat este sinceritatea celor veniti in Piata Universitatii (a fiecaruia), sentimentul de fraternitate (pe care nu l-am mai avut niciodata de atunci) si frumosul vis al libertatii, pe care-l visam in acele clipe…sa nu ne dezicem de ele, indiferent de rezultat !

 4. Bogdan says:

  si totul s-a transformat intr-un mare jaf… vandalizeaza astia londra, la greu, si pun mana pe tot ce apuca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s