Despre internet în anul 1995

În 1995 MTV-ul încă mai difuza muzică. Pe lângă muzică, avea show-uri interesante şi probabil că era unul dintre cele mai urmărite posturi TV de către cei care erau tineri pe vremea aia. În Romania preşedinte era Ion Iliescu.

Este interesant de urmărit în imaginile de mai jos modul cum era privit internetul de către vedetele vremii.

Surprinzator, nimic despre bloguri, twitter, facebook sau google + . Despre Social Media Experţi … nici atât.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in internet, personal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Despre internet în anul 1995

 1. Adrian Manea says:

  “Nu stiu cine a scris asta, dar este despre noi:
  Nascuti la inceputul anilor 50-80, vedem acum in anul 2010 cum casa parintilor nostri
  este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o.
  Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.
  Suntem ultima generatie care a jucat “Ascunselea” , “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara,tara! ,”Prinsea”,”Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”.
  Ultimii care au strigat “Un doi trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa).
  Primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.
  Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
  Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.
  Noi am fost ultimii “Soimi ai Patriei” si ultimii “Pioneri”…
  La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza….Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari…
  Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas… si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
  Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum sau pustile alea absolut superbe cu apa.
  Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata, si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.
  Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!
  Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears.
  Am citit “Licurici”, “Pif”, ‘Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri “de la TEC” fara sa ne fie teama ca “au prea multe E-uri”, iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.
  Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf….”
  ………
  Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea “Feriti-va de magarus”.
  Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de “first-timers”…
  Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru! ”

  Publicat de Raluca Jeleu – 3 martie 2010

  Suntem generatia vitezei. Contemporanii revolutiei informatice.
  Suntem primii care au schimbat Cobra pentru Pentium, DOS-ul pentru Windows si am asteptat cu inima inghetata sa ajunga si la noi la bloc… INTERNETUL.
  Noi am folosit primii mIRC-ul, am inregistrat primele conturi de mail Yahoo, am testat primul algoritm de indexare Google, am deschis primele internet cafe-uri si primele sali de joc…si de ce nu, primele videochat-uri 🙂
  Noi am fost primii clienti ai magazinelor de componente si a service-lor de claculatoare.
  ……………………………Pentru cei ce nu s-au plictisit inca, prin bunavointa administratorilor acestui blog in a permite link-uri externe in comenturi, intregul articol poate fi citit aici:
  http://speakupglobal.blogspot.com/2011/06/despre-noi.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s