The 100 Scariest Movie Moments

Mărturisesc, nu văzusem “The Texas Chain Saw Massacre“. Cel din 1974. De fapt nici acum nu am reuşit să îl văd cap coadă. Actorii joacă atât de prost încât a trebuit să sar peste prima parte a filmului, şi peste multe alte secvenţe. Poate calitatea interpretării are ceva cu faptul că filmul fost finanţat de compania producătoare din profiturile pe care la obţinut de la precedenta producţie, “Deep Throat“.
Dap, Eros şi Thanatos :).
Dar nu am sărit peste ceea ce constă esenţa filmului, secvenţele de groază. Şi, staţi fără grijă, sunt. O mulţime, and really really scary. În multe ţări filmul a fost interzis o mulţime de ani (în GB de abia în 1999 a fost difuzat necenzurat, în Germania nici în 2009 nu se schimbase situaţia), atât de înfricoşător este. Ideea de a atârna pe cineva în cinghel de viu, sau de a te juca cu drujba e suficient de îngrozitoare. De canibalism nu mai pomenesc. Drujba i-ar fi venit regizorului în minte stând la coadă într-un magazin de scule, gândindu-se cum ar putea să scape de mulţime 😀

Dar nu despre acest film doream să vă vorbesc. Tot citind despre film, şi de ce e atât de important pentru gen am ajuns la o bijuterie. Nu a filmelor de groază.

Vă invit să priviţi: The 100 Scariest Movie Moments


E o serie făcută de Bravo în stilul VH1 Countdown.
Regizori, scenarişti, actori, compozitori, specialişti în efecte speciale, critici, toţi apar extraordinari de încântaţi şi zâmbitori pentru a vă povesti cele mai înfricoşătoare momente din filmele de groază. Pe bune, nu am mai văzut niciodată aşa o combinaţie de “amuzant” şi “groaznic”.

Personal nu sunt de acord cu ordinea top-ului, dar nu sunt un aficionado al genului, aşa că… poate mă înşel. Ceea ce sigur e recomandat, e faptul că cele 5 părţi ale topului (mai există şi un bonus de două părţi – 30 Even Scarier Movie Moments) ar trebui privite noaptea târziu, poate pe la ora 02, şi de preferinţă singur în casă.

Heheheheheehehe

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in filme and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s