În sfârşit guvernul aplică o măsură de dreapta : “coşul de solidaritate” pentru pensionari

Nu pot să uit ieşirile premierului Boc prin care îi etichetează pe cei din USL drept socialişti. Ca să întărească diferenţa dintre dreapta pură, reprezentată de PDL si socialiştii de la USL, guvernul pe care cu onor îl conduce dl. Boc, a venit cu o măsură care îi va face pe cei de stanga să iasă în stradă şi să protesteze. Această măsură poartă halucinanta denumire de : “coşul de solidaritate” pentru pensionari.

  <<  Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un memorandum privind “coşul de solidaritate” pentru pensionari. Potrivit memorandumului, se va constitui un grup de lucru interministerial care va crea mecanismul juridic necesar prin care pensionarii să poată beneficia de o serie de produse de bază vândute “la cel mai mic preţ posibil”. “Coşul de solidaritate” va cuprinde produse precum zahăr, ulei, faină, mălai si orez. >>

Înţeleg că această măsură a fost propusă de UNPR, iar în buna tradiţie a cooperarii PDL-UNPR, guvernul a înghiţit-o pe nemestecate. Aşa da partener de guvernare ! Ca să crească UNPR-ul în sondaje de la 0,01 % la 0,02 % merge si puţin populism.

Dacă îmi este permis, aş face o sugestie celor din guvern : ar putea trimite la training-uri câţiva funcţionari. Unde ? Cum unde ? La Constanţa, unde primarul Radu Mazăre aplică de 10 ani o măsură asemanatoare, o măsură care i-a adus realegerea în 2004 si 2008.

Din cate îmi aduc eu aminte, în perioada 2000-2004, au mai fost încercări ale administraţiei locale de a deschide economate, încercări care s-au soldat cu eşecuri îndelung mediatizate ( singurul program care încă funcţionează este cel de la Constanţa ).

Nu de puţine ori, în discursurile publice ale premierului, pensionarii sunt consideraţi clasă asistată., iar lupta împotriva asistaţilor social a fost una din cruciadele declanşate de guvernul Boc. Cum se împacă această măsură cu politicile de dreapta atât de mult clamate de PDL ?

Sunt curios să văd reacţia preşedintelui Băsescu, avînd în vedere că în anul 2002 critica astfel de măsuri.

 

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in economie, personal, politica and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to În sfârşit guvernul aplică o măsură de dreapta : “coşul de solidaritate” pentru pensionari

 1. Marieta says:

  Oaileu, e de extremă dreaptă, acuşica-i contactează Vadim sau speriaţii ăia de la Noua Dreaptă.

 2. Marieta nu spune hop pana nu sari parleazul. Noroc cu dictatorul ca nu il are la inima pe Vadimel,

 3. nikuelektriku says:

  @turn

  nu fii asa de sigur!

  diktatoru’ e un admirator de taina al celor doi barzi (bardu antricotat/decedat si ast’lalt, al draku de viu – in viu), carora li se adresa/adreseaza cu cite un “maestre” nedisimulat.

  oricum, ii stima/stimeaza mult mai tare decit pe ‘telectualii pe care lumea’i acuza c’ar fi ai lui!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s