A început campionatu’ ! Şi ce dacă !

Vineri a început o nouă ediţie a Ligii 1. Rapidul a bătut Vasluiul, Steaua a făcut egal la Sibiu, Dinamo a bătut chinuit pe Tg. Mureş. Cam astea sunt rezultatele pe care le ştiu la ora asta. Nu m-am uitat la nici un meci. Nu are nici un rost. Mai aştept cateva săptamani şi o să văd meciuri adevarate din campionatele Spaniei, Italiei sau Angliei.

Un singur fapt vreau să semnalez cu privire la etapa inaugurală a Ligii 1 : aflat în direct prin telefon la Digi Sport, lui Gigi Becali i s-a închis telefonul în nas de către realizatorul emisiunii. Asta da ştire ! Bravo Vali Moraru ! Era timpul !

O parte din vina pentru starea fotbalului românesc o are şi presa sportivă.  Am mai scris câteva cuvinte despre asta şi aici .  Cînd deja celebra strigătură “Petrică dă-i pe GSP Petrică dă-i bă pe GSP !” a ajuns promo pentru respectiva televiziune, cînd mizeriile ajunse în postura de patroni sau conducători în fotbalul românesc sunt categorisiţi da catre realizatorii tv cu nume precum : Oracolul din Bălceşti, Războinicul luminii, Iancu de Timişoara, Lordul, etc.  e de înţeles că cei în cauză o iau razna şi se cred cei mai frumoşi şi deştepţi de pe planeta fotbal (asta îmi aduce aminte de perioada 2003-2004, cînd presa vuia pe tema baronilor PSD, iar Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a spus că el ar merita să primească un astfel de titlu pentru cât a muncit în folosul comunităţii ).

Cînd un respectat jurnalist sportiv aduce în emisiunea pe care o modereaza la tv, manechine să defileze în tricourile echipelor din campionat, ce mai este de zis ? Nea Ovidiule, dacă vroiam să vedem ţâţe şi/sau buci, sunt destule emisiuni şi chiar televiziuni dedicate acestora.

Cînd cele cinci “El Clasico” din primăvara lui 2011 au strans mai multe tweet-uri ( în română ) decât ultimele 5 ediţii ale campionatului românesc, nu pot înţelege de ce au dat televiziunile noastre atâtea milioane pentru drepturile de transmisie.

Poate că întreruperea legaturii telefonice cu Jiji sa fie un semnal transmis de cei care au dat banul că nu mai pot tolera circul din jurul Ligii 1. Lumea vrea sa vadă fotbal, nu să-i audă pe specialiştii  în “fenomen” cum se bălăcăresc în direct la tv.

 

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in fotbal, personal, sport, tv, ziare and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s