Fabula(ţie) ?

Periodic, în ziare sau la tv, ni se relatează suculent următoarea situaţie: câţiva belemeci conving o nespălată să întreţină relaţii sexuale cu ei. Din diverse motive, după ce “petrecerea” ia sfârşit, se ajunge la poliţie. Ea depune plângere că a fost violată. După un interval de câteva ore sunt strânşi, încă mahmuri, şi înşiraţi pentru a fi “sacrificaţi ritualic” de media. Privirile bovine şi tulburate de aburii alcoolului puturos ocolesc obiectivul camerei. La întrebările studiat inchizitoriale ale corespondentului de provincie se aud răspunsuri bolovănoase şi neinteligibile. Dacă nu ar fi aşa speriaţi, cu siguranţă ar încerca un zâmbet, cu toţi dinţii stricaţi: “şi ea a vrut”.
Şeful de post din comuna respectivă se chinuie să îşi convingă colegii de la judeţ: “vă pierdeţi vremea! Aia e o panaramă, ăştia sunt neisprăviţii satului, o să vedeţi că ea îşi va retrage plângerea”.
Prea târziu, presa e aici, procurorul a mirosit că e vorba de puţină publicitate, circul poate să înceapă.
La audieri lucrurile se complică, reclamanta se încurcă în declaraţii, iar cei pârâţi, şi dacă ar fi treji, nu ar fi în stare să se dezvinovăţească. Într-adevăr, după câteva zile de stat în arestul de la judeţ, plângerea este retrasă, şi netoţii satului sunt puşi în libertate.
Ce s-a întâmplat cu exactitate în seara respectivă nu mai ştie nimeni, toţi erau prea praf şi pulbere. Doar faptul că trebuie să ia o perioadă de timp medicamente le mai aduce aminte de “petrecerea” de la care a pornit totul, şi glumele care se fac pe seama lor la bufetul din mijlocul satului. Ceilalţi chefli le dau de-o bere ca să le spună cum a fost cu “aia”, cum a fost la bulău, cum s-au simţit “vedete” la tv, etc.. O solidaritate slinoasă se înfiripă şi îi face mai uşor de înţeles în ochii celorlalţi.
Dar chiar şi aşa, nimeni nu i-ar vota consilieri la primărie.

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in arogante. Bookmark the permalink.

One Response to Fabula(ţie) ?

  1. Logic…ca nimeni nu i-ar vota

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s