Mocirla

Atâta timp cât fotbalul romanesc va fi condus de oameni ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, iar cluburile au patroni ca Gigi Becali, Marian Iancu et comp. , nu va reuşi să iasă din mocirla în care se scaldă.

Iată ca un nou “razboi” a izbucnit între “Războinicul luminii” şi Nea Mitică. După ce în ultimul timp au pozat în cei mai buni prieteni, cînd s-a ajuns la împărtirea banilor din drepturile de televizare, au reînceput să se împroaşte reciproc cu lături.

sursă  foto

Este deja celebră declaraţia lui Gigi Becali dintr-un “razboi” mai vechi : “M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am facut zdreanţă, dar nu ne-am insultat.”

sursă foto

Schimburile de replici din ultimele zile ridică pe noi culmi discursul personajelor publice din România :

Dumitru Dragomir :

–    “Facerea de bine e fu**** de mamă. Mănâncă c****! Transmiteţi-i acestui analfabet că o să-l dau în judecată şi cu mine a terminat-o pe toată viaţa. O să ne războim, să vedem dacă el poate să ducă razboiul cu mine.”

–     “Becali bate câmpii, vrea să pornim un nou scandal. El crede că toţi patronii sunt papagali şi el e deştept. El, care a învăţat alfabetul doar până la litera OI.”

–       “Gigi Becali te bagă în puşcărie nevinovat. Mie mi-a cerut să îi dau şpagă. Jur pe cea am mai scump. I-am reproşat asta în Adunarea Generală şi el mi-a spus că e europarlamentar şi nu se atinge nimeni de el. Păi dacă mă apuc de el, cu tot europarlamentarul care este, nu ştiu ce-i fac! Am voie să dau acest comision pentru ca a fost aprobat de Adunarea Generală. Badea a fost cel care a ridicat valoarea contractului. Acum s-au ridicat toţi pe el.”

Cum era de aşteptat, Gigi Becali nu a întârziat să reacţioneze :

–            “Problema e simplă: Dragomir nu poate să decidă nimic fără acceptul cluburilor. Să facă ce vrea el, că mi-o s*** în fiecare dimineaţă. Dacă a ajuns boşorogul ăsta să se compare cu mine… El profită de faptul că în ţara asta oamenii îl lasă cu obrăznicia lui, dar asta nu se va mai întâmpla.”

–              “Eu, până nu-l văd pe omul ăsta schimbat de acolo, nu am linişte. Nu mi-am dorit în viaţa mea ceva atât de mult. Eu nu mai vreau să mă cert cu nimeni, nu mai vreau să înjur, vreau să fiu cuminte. Dar eu spun nişte lucruri normale şi am dreptul să le spun, că bag milioane de euro în fotbal. De acum încolo voi cere socoteală pentru ultimul leu şi dacă nu îmi dă explicaţii îl dau în judecată. Să vină Gică Popescu şi nu ne mai interesează de ligă. Să avem bani, fiecare club să aducă încă 7-8-10 milioane în plus din management şi să nu ne mai intereseze să mergem noi patronii la Adunarea Generală. Să meargă preşedinţii de cluburi şi să avem încredere într-un om cu moralitate. Că ăsta este un om pe care trebuie să-l pândim toată ziua să nu ne fure”.

După tot acest schimb de replici, o singură întrebare mă macină : de ce a plătit RCS&RDS atâţia bani ?

P.S. : Oare televiziunile de sport din România nu au nici o vină pentru această escaladare a violenţei verbale ? Nu ele acordă spaţii largi de exprimare unor astfel de personaje ?

Advertisements

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in citate, fotbal, sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Mocirla

 1. Marieta says:

  Am vrut să caut momentul în care Becali a cumpărat Steaua. Mi-am dat seama că nu fac decât să învârt cuţitul în rană. Nu sunt stelistă, nici nu e nevoie, dar e trist ce se întâmplă acolo.
  E păcat că nu e amintită tragedia de la Craiova, nu-mi vine să cred că ceea ce se întâmplă acolo e real. Campioana unei mari iubiri…
  Îţi pui întrebări inutile, “Petrică, dă pe GSP” e sloganul de promovare al gazetei. Poporul iubeşte poalele-n cap, aşa că se profită de TOTALA noastră lipsă de educaţie.
  Dacă mai stau pe-aici există riscul ca articolul să fie mai scurt decât comentariul.

  • Conte says:

   Si eu am avut initial intentia sa scriu mai mult. Dar nu am mai avut rabdare. Si simteam ca mai mult ma enervez. 🙂 Eu cred ca si televiziunile au o mare vina in toata treaba asta. Cum sa fii televiziune de sport si sa dai interminabile talk-show – uri cu Gigi sau Iancu la telefon ?

   • Marieta says:

    Talk-show spui? În urbea mea din provincie se spune puţin altfel judecând după lăturile deversate pe-acolo. Repet, GSP are la promovare ciobanul.
    N-am auzit ca CNA-ul să-i ardă pe deontologii lui Tolontan pentru ultimele m*i produse în direct

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s