Băiatul cu nume de floare

Dacă ar fi să-l judeci numai după numele său, Crin Antonescu pare să fie un om delicat, chiar timid. Dacă ar fi să-l judecăm dupa imaginea care o avea în perioada cînd ocupa postul de ministru al Tineretului şi Sportului, am ajunge la aceiasi concluzie. Nu cred că poate uita cineva bretonul pe care-l purta în acea perioadă.

   In perioada guvernarii Tariceanu a devenit unul dintre cei mai acerbi critici ai conducerii PNL. Limbajul pe care îl folosea în acea perioadă era încă unul decent. Nimeni din conducerea liberală nu s-a gândit un moment să propună excluderea lui Antonescu din PNL, aşa cum face el acum cu oricine are o părere diferită de a lui.

De ceva timp încoace, limbajul lui Crin Antonescu a suferit o transformare radicală. Si nu în bine ! Iată cateva exemple :

– despre Emil Boc :  “Omul este slab de minte, îmi pare rău să spun asta, că nu degeaba îi dă şi taică-su cu oul în cap. E slab de minte. N-are ţinere de minte. Nu reuşeşte de patru luni de zile să memoreze corect numele unei formaţiuni politice din România care se numeşte Uniunea Social Liberală” ;

– tot despre Boc :  “Avem un premier care ne minte în faţă, ca un borfaş”

– despre membrii guvernului : “ciorditori” ;

– despre jurnaliştii care îl critică : “Domnul Băsescu şi oamenii săi, de peste tot, din Guvern, din Parlament, de la partid, din deconcentrate, de la presă s-au obişnuit cu un joc foarte simplu. Fac toate măgăriile – uite încă un cuvânt urât – cu putinţă, au câţiva gornişti care se duc seara la televizor şi zic «domne, ce tare a jucat Băsescu, cât de deştept e», cum se miră domnul Cristoiu, se gâdilă singur”.

– despre o jurnalistă : “servitoare de la TVR”;

– despre Adriana Saftoiu :  “o femeie pedistă care scoate ţipete ascuţite”;

– “PDL este umflatura malignă din sistemul politic românesc, este malformaţia la care a dus drumul greşit al celei mai mari parşi a clasei politice şi trebuie, pentru sănatatea politicii româneşti, să dispară.”

“Aceşti oameni nu pot fi daţi la o parte cu vorbe frumoase. PDL este o sectă fanatică şi iresponsabilă cu care nu se poate negocia, discuta raţional“   – aceasta este scuza folosită de Antonescu pentru a-şi justifica limbajul.

Poate că sondajele, analizele şi alte metode folosite de staff-ul  USL au arătat că folosirea unui astfel de limbaj poate aduce voturi. Dar cînd vorbeşti de „golănia” preşedintelui şi-l numeşti „modest mahalagiu” cum să foloseşti acelasş limbaj ?   Iată o declaraţie a aceluiaşi Crin Antonescu din 28.08.2010 : “ Pentru PNL este important să guverneze Romania după principii, valori si mijloace de actiune care sunt incompatibile cu cele ale acestor oameni. ”  Bineînteles că principiile, valorile şi mijloacele de actiune erau incompatibile cu PDL-iştii, dar au devenit compatibile cu reperul moral care este prof. dr. Dan Voiculescu şi al lui PC, precum şi cu socialiştii cu limuzine din PSD.

Acelaşi limbaj îl foloseşte mai nou şi Victor Ponta, celălalt lider al USL, dar el va fi subiectul unei alte postari.

E trist că vadimizarea limbajului public in viaţa politică românească a devenit o regulă. Deşi Vadim Tudor nu mai înseamnă mare lucru în politica românească actuală ( şi sper că nici în cea viitoare ), se pare că până la urmă Alcibiade a învins.

sursa foto

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in personal, politica and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Băiatul cu nume de floare

  1. Marieta says:

    Victor Ponta a luat-o mai din timp, Antonescu îi calcă pe urme, aşa i-o fi sfătuit cineva, dacă aduce voturi, fie. Dar ce te faci după ce vei câştiga alegerile şi te vei apuca să-i răsplăteşti pe cei au avut ca principală ocupaţie să-ţi scuture scama de pe rever? Competenţa va da peste, cu bulbuci!

    • Conte says:

      Pai … daca tinem cont ca in PNL toti cei care misca in front sunt exclusi, cred ca o sa avem mari surprize cind vom vedea nominalizatii liberali pentru diverse functii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s