Cu fata mare la măritat ( câteva consideraţiuni despre programul economic al USL )

Aşa cu fata mare îşi prezintă peţitorului zestrea înainte de măritiş, USL-ul şi-a prezentat astăzi programul economic cu care speră  să caştige alegerile parlamentare din 2012.

Principalele măsuri care sunt preconizate a fi luate de un viitor guvern USL ar putea fi rezumate astfel :

– un sistem de impozitare a veniturilor in trei trepte: 8% pentru veniturile de pană la 800 lei lunar, 12% pentru veniturile de la 800 la 1600 lei/lună şi 16% pentru veniturile de peste 1.600 lei lunar;

– păstrarea actualei cote de TVA la 24% pe durata întregului mandat de patru ani 2012-2016,  cu excepţia TVA-ului aplicat la producţia de cereale, paine, carne proaspată, lapte şi legume proaspete, unde din 24% producatorii îşi vor putea deduce 15%;

– negocierea unui nou acord cu FMI, in 2013;

– reducerea CAS cu 5% pentru angajatori;

– majorarea salariului minim pe economie la 800 lei;

– cel puţin 1 milion de noi locuri de muncă.

sursa foto

Cam acestea ar fi în mare principalele măsuri propuse de USL în domeniul economic.

Ce nu se spune in program, este de unde se vor acoperi găurile provocate în buget de reducerile de impozite propuse. Se enumeră câteva soluţii generaliste, cum ar fi :  creşterea a veniturilor bugetare “de la 32% la 38%”, o mai bună colectare a veniturilor din impozite şi taxe, plafonarea cheltueililor cu bunurile şi serviciile, majorarea gradului de absorbţie a fondurilor europene etc.

Cea mai “frumoasă” promisiune social-liberală este cea privitoare la crearea a “cel puţin 1 milion de noi locuri de muncă”. Conform statisticilor, în prezent in Romania sunt aproximativ 500.000 de someri. Să-i adăugăm şi pe cei care au ieşit din perioada de încasare a indemnizaţiei de somaj şi tot nu ne iese milionul propus. O rată a somajului de 0 % numai în “paradisurile” socialiste era raportată cu mândrie.

O măsură care m-a făcut să zâmbesc este şi cea prin care se propune condiţionarea participării la licitaţiile pentru lucrări publice de existenţa a minim 10% angajaţi tineri (criterii – vârsta de până în 25 de ani plus condiţie: minim un an angajaţi la firma respectivă). Aceasta consider că este o masură anticoncurenţiala şi care cred că contravine si legislaţiei europene.

Ceea ce atrage atenţia la programul USL este lipsa oricărei fraze care să amintească despre eventuale disponibilizari ale personalului bugetar şi a celui din regiile si societăţile comerciale cu capital de stat. De asemenea, nimic despre reduceri de alocări bugetare.

Avînd in vedere puţinul timp scurs la lansarea programului, nu am avut ragazul necesar pentru o analiză aprofundată. Sper sa revin asupra lui cu observaţii despre mult mai multe dintre măsurile propuse.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
Gallery | This entry was posted in economie, politica and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s