Oh! Pădure tânără!… Unde sunt moşii voştri?

Oh! Pădure tânără!… Unde sunt moşii voştri?

Unde sunt bătrânul Dumitraşcu şi Văcaru, şi Bivolaru, şi Iosif, şi Marţian, şi DIP, şi Puwak, şi Sălcudeanu şi Paşcu Spătarul, şi Bejinariu comisul, şi Rus pârcălabul… şi fiara paloşului… Cozmânca?

Între timp “pădurea tânără” are iniţiative legislative pentru protejarea identităţii naţionale, ori, precum proaspeţii îmbogăţiţi, îşi produce arbori genealogici care să ne demonstreze originea nobilă.

Am şi eu o întrebare. De când până cantautorul respectiv, crede că are competenţe în ceea ce priveşte “identitatea naţională”? Îl califică lălăielile nationalo-folkisto-comuniste de pe stadioane? Atunci să trimitem taraful de la Clejani la Academie, nu de alta, dar, după unii, promovează cultura română chiar şi peste hotare. Faptul că un partid îl cocoaţă într-o comisie parlamentară nu reflectă decât calitatea resurselor umane pe care le are formaţiunea respectivă, şi cel mult, la un nivel mai profund, concepţia pe care o are acel partid despre cultură.

Domnia sa doreşte protejarea limbii române. Numai ce e pe cale de dispariţie are nevoie de protecţie. Limba română e bine mersi, şi că orice este viu, evoluează. De ce s-a oprit în anul de graţie 2011 cu ceea ce vrea să protejeze ? Să ne întoarcem la limba cronicarilor atunci ! Ori poate descoperă dânsul mai mult decât “varză, viezure, mânz” şi după o comunicare fulminantă în faţa nemuritorilor, înlocuieşte jumate din DEX. Sau, de ce să nu începem să scriem iar cu chirilice?

Stimatul deputat nu are de fapt nici o vină. În urmă cu ceva timp, când un anume poet a avut parte de funeralii militare şi circ mediatic, am încercat să aplic “despre morţi numai de bine”. Se vede treaba că nu îi place pe aleea scriitorilor şi s-a întors să ne bântuie prin intermediul foştilor figuranţi ai cenaclului CC al UTC.

Obsesia extracţiei nobile are precedent chiar în partidul care a binevoit să o pună pe doamna respectivă pe liste. Nu a încercat domnul Năstase să mai spele ceva din sângele tancurilor care le-a adus partidul în ţara asta năpăstuită, preluând prin absorbţie formaţiunea răposatului Cunescu ? Credea domnia sa că Internaţionala Socialistă îi va primi cu mai puţine grimase pe urmaşii comuniştilor din România, dacă îmbracă fracul cârpit, dar curat, al Social Democraţiei de secol XIX ?

Fie vorba între noi, şi-a făcut griji degeaba.

Prosecco socialismul european nu strâmbă din nas la mofturi de acest gen, atâta vreme cât îi dai pe mână contracte pentru autostrăzi, cumperi fiare vechi pe post de fregate, sau le dai pe nimic rezervele de petrol ale ţării.

Punem pariu că următoarea generaţie va produce un arbore genealogic care se va opri la Traian şi Decebal ? Eventual, adevăratul întemeietor al PSD va fi descoperit că fiind… Deceneu.

This entry was posted in arogante, politica and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Oh! Pădure tânără!… Unde sunt moşii voştri?

  1. semanticus says:

    hahahahaaa persiflaj deci !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s