Fantoma câinelui Vasile

Weeked-ul care vine se anunta a fi unul de foc pentru PDL-isti si nu numai. Intreaga clasa politica are privirea atintita asupra PDL-ului.  Nu este nici un secret ca unele partide si-au exprimat preferintele pentru unul dintre candidati.

Consider ca batalia pentru functia de presedinte  al PDL se va da intre Emil Boc si Vasile Blaga. Paleologu jr. e doar o pata de culoare in acest joc.

Avind in vedere sprijinul de care se bucura din partea presedintelui Basescu, probabil ca Boc va castiga presedentia PDL. Basescu are nevoie de PDL in perspectiva alegerilor parlamentare din 2012, iar Emil Boc pare a fi persoana care ar marsa mai mult la eventualele manevre politice ale presedintelui .

Vasile Blaga pleaca cu un handicap in aceasta cursa, avind in vedere ca liderii USL s-au pronuntat in favoarea lui. Acest fapt, precum si “sapuneala” pe care i-a tras-o Basescu cu ocazia diferitelor aparitii televizate, ma fac sa cred ca Blaga nu are sanse prea mari sa castige.

Ceea ce mi se pare mai surprinzator, este atitudinea “purilor” din PDL ( Macovei, Preda ),  in ultimele zile vocea acestora nemaifiind auzita deloc. Sa fie un semn ca au ales deja sa fie in tabara lui Emil Boc ?

Pana la urma, problema PDL-ului nu este cine va castiga fotoliul de presedinte, ci modul cum va reusi ( daca va reusi ) sa scape de imaginea de partid corupt si clientelar care i s-a lipit ( pe drept, dar si pe nedrept ) pe geamul din Modrogan. De asemenea, schimbarea modului de comunicare a guvernului pe care-l sustine, asupra realitatilor economice si sociale este o alta problema  care trebuie rezolvata in perspectiva alegerilor din 2012. Ar trebui ca oameni cum sunt Visan, Talmaceanu et comp. sa nu mai apara la tv toata ziua si sa ne explice reformele. E nevoie de profesionisti pentru asta. Intrebarea este : ii are PDL-ul ? Daca da, ar fi timpul sa ii arate.

Uf ! Uneori mi-e dor de vremurile cind cainele Vasile era una dintre vedetele din aleea Modrogan.

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in politica and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s