PSD-izarea PDL-ului

Dupa toate scandalurile din ultimul timp care s-au abatut asupra PDL-ului, propunerea trio-ului Macovai-Preda-Voinescu, prin care se incerca introducerea in statutul partidului suspendarea automata a celor care sunt trimisi in judecata, a fost respinsa de Colegiul Director. Propunerea celor trei reprezenta singura sansa de spalare a imaginii PDL in ochii opiniei publice. Dupa ce PDL-isti au perfectionat o parte din metodele PSD-iste in ceea ce priveste spolierea banului public, acum isi mai trag singuri un glont in picior  prin respingerea propunerii celor trei. In principiu, argumentatia despre prezumtia de nevinovatie a celor trimisi in judecata e justa. Dar, cine mai poate crede asa ceva intr-o tara in care surubul achizitionat prin licitatie publica costa 100 lei, iar tunsul ierbii dintr-un parc e 120 lei/ mp ?

In urma acestei decizii se pare ca apele s-au limpezit in PDL, la congresul ce urmeaza a avea loc neputindu-ne astepta la mari surprize. Probabil ca tot cei din “vechea garda” vor ramane la conducerea partidului.

Singura miscare surprinzatoare imi pare a fi decizia lui Emil Boc de a sustine propunerea celor trei.  Caderea la vot a propunerii, ne spune cate ceva si de sustinerea pe care o are primul-ministru in interiorul partidului.

Totusi, PDL-istii au lasat o portita deschisa, hotarind ca suspendarea membrilor PDL trimisi in judecata sa fie reglementata intr-un cod etic ce va fi elaborat de viitoarea conducere a partidului. Probabil ca este o supapa lasata pentru nemultumitii de respingerea propunerii, urmind ca totul sa se transeze la congres.

 

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in politica and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to PSD-izarea PDL-ului

  1. Iulia says:

    Titlul spune totul si e cat se poate de adevarat si de trist. Nu vine decat sa confirme faptul ca indiferent pe cine votezi, faci o greseala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s