Despre noul Cod al Muncii

Toata lumea este de acord ca actualul Cod al Muncii este rigid, ca nu incurajeaza angajarile etc. Cind a venit vorba de implementarea unui nou cod, au si sarit sindicatele. Nici nu aparuse forma propusa de catre guvern, ca marii aparatori ai oamenilor muncii de la orase si sate au si sarit ca arsi. Cel mai mult i-a deranjat articolele referitoare la Contractul Colectiv de Munca la nivel national. E de inteles, o mare parte din rolul liderilor sindicali ar fi fost diminuat. Nu se face una ca asta ! Dupa 20 de ani sa ramana fara “coledzi” ?

Mai surprinzatoare a fost reactia unor organizatii patronale. Daca nu l-ai fi cunoscut pe domnul Coraci, ai fi zis ca e din aceiasi organizatie cu domnii Petcu, Hosu et comp. Nu cred ca s-a mai vazut asa ceva : patronatele ( o parte ) sa sustina atat de vehement un punct de vedere care este in defavoarea lor.

Cine lucreaza intr-o companie ( de stat sau privata ) , cu siguranta ca stie cat de greu este sa dai afara un salariat, chiar si atunci cind este evident ca acesta nu-si face treaba.

Oricum … efectele noului Cod al Muncii ( daca acesta va fi adoptat ) se vor vedea in 6-8 luni . Pana atunci … la munca !

About Conte

https://tre3i.wordpress.com/
This entry was posted in economie, politica and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s