Pălinca Blogging – Ion Iliescu la Gâdea

21.45 Pălincă, gheaţă, totul e pregătit.

21.50 Domnul Gâdea se foieşte pe scaun. Îl înţelegem, toţi care stau mult pe scaun suferă de chestia asta.

21.51 Ce ar fi făcut într-o situaţie similară? Întreabă Gâdea.

21.52 Dânsul a proclamat un principiu, că vrea să fie preşedinte jucător. Abuzivul de Băsescu a intrat în conflict cu parlamentul, justiţia, cu învăţământul 🙂 cu alte segmente ale societăţii.

21.53 Au fost momente mai grele, când s-a prăbuşit o lume, un sistem, (cred că e de acord cu Putin, în ceea ce priveşte prăbuşirea CCCP)

21.55 Iar l-a făcut abuziv, singura ieşire din situaţie e să demitem preşedintele şi guvernul 🙂

21.57 Gâdea bate câmpii, să sorbim puţin. Domnul preşedinte Iliescu nu prea e în apele sale, e clar, ora e târzie, îi lipsesc papucii şi căciuliţa. Cred că îl bântuiesc amintirile, şi-o aduce aminte de primul an al lui Văcăroiu, cu inflaţia la cer? Cred că domnul preşedinte resimte criza, a ratat frizerul luna asta. Gâdea dă citate din Băsescu şi Boc, Iliescu e pe cale să izbucnească: ce secera şi ciocanul meu, m-aţi adus aici să îi privesc pe ăştia doi?

22.02 Ce aţi fi făcut diferit? “Aici e o contradicţie internă”… ah, materialism dialectic. “Curbe de sacrificiu”, uite că mai ţine minte ceva din cursul scurt de istorie al PCUS Nici o ţară europeană nu a luat măsuri atât de dure. Mă rog, e şi fals, şi dacă ar fi aşa, reflectă starea de… a economiei româneşti.

“Nu ştia (despre criză), ptr că dânsul nu ştiu cât de mult citeşte” Citeşte domnule, din “Levantul”

22.06 Gâdea întreabă şi îşi răspunde singur, Iliescu uşor nedumerit, ce mai caută în studio.

22.07 “Se substituie şi şefului partidului, şi şefului guvernului”

22.08 “Închipuiţi-vă un şef stat de european sau Obama adresându-se atât de lipsit de respect (poliţiştilor).” Eh, să vezi ce declară mai deunăzi Sarko către judecători, sau Obama către nişte poliţai care îşi făceau datoria mai acum 2 ani

22.10 “Agenţiile internaţionale au preluat declaraţiile – nu are cultura necesară, cultura relaţiilor umane…

22.11 Hopa, codul muncii. “Legile organice, de regulă trebuie să treacă prin parlament.” De regulă??? 🙂 “De ce ignoră partenerii sociali? Nici patronatele nu sunt de acord” cred şi eu cu Aghaton la patronate…

22.13 Să zicem merci că nu am avut parlament tricameral. WTF?

22.14 “Vor să ocolească Parlamentul (prin asumarea răspunderii). De ce? “Că nu mai iese din parlament până în 2100?

Fie să flexibilizăm piaţa de muncă primesc, dar să securizăm forţa de muncă,… Hai să mai sorbim puţin că bate câmpii cu statul social. A murit tataie şi se descompune. Să îl înmormântam, cum e civilizat.

“În toată Europa statul social e o caracteristică”… eh, vezi că ăla care îţi traduce ziarele nu îşi face datoria.

“Triunghiul salariaţi, patronat, guvern,… Japonia”. Japonia nu prea mai iese din smârcul în care este de vreo 15-20 de ani, numai handicapaţii de la mba-uri mai dau exemplu Japonia.

22.21 Tot nu i-a trecut cu CES-ul. Că de ce nu e consultat, etc..” De ce să ignore aceste chestiuni fundamentale pentru STATUL SOCIAL”

22.22 Depănăm amintiri din 48, de la nu ştiu ce reformă a învăţământului. “Acum iar vine şi strică (reforma învăţământului)” Aici cred că e mâna lui Kati, că are icter de când e incompatibilă. Funeriu, nu a mâncat salam cu soia, “nu ştie ce aia învăţământ românesc.”

22.24 A ajuns la spitalul Colţea. Când naiba? Să fiu mai atent, pălinca asta e prea bună 🙂 La Colţea îi păstrau cabinetul lui Hortolomei, nu am înţeles, îl împăiaseră?! Mă rog.. să trecem. “Pensionarea e un drept, nu o obligaţie” ah.. nemernicii mei de la partid, ce m-au pensionat acum 5 ani… grrrrr

22.26 5 minute întrebări fulger??? Să iau nişte gheaţă, că nu alunecă pălinca.

Cine eraţi preşedinte aţi criticat guvernul Năstase. Capitalism de cumetrie. Ce fel de capitalism avem astăzi? “Da” – e clar nu e în vervă

Cum aţi caracteriza aceasta guvernare la acest moment? “Mentorul e Băsescu.”

Ce aţi spune despre liderii USL? “Trei tineri care promit, o construcţie care poate fi viabilă” (cei trei raşchetări) – aici detaliază, programe de perspectivă, 20 de ani, (4-5 cincinale; congrese la sala palatului) “Reducerea decalajelor dintre bogaţi şi săraci”

Mugur Isărescu. Ce aţi spune? “Profesionist realizat”. Se abţine 🙂

Vasile Blaga pare a fi de la distanţă un veteran al partidului, face opoziţie lui Băsescu. “Nu ştiu dacă face opoziţie, etc,” îi face cu ochiu buldogului.

L-aţi vedea preşedinte pe Baconschi. “Nu cred că are datele necesare, încă nu este pregătit ptr abordarea problemelor politice fundamentale ale ţării” (hehehe Ponta, Ponta)

Cine e de vină ptr Schengen? “Factori cumulativi, guvernarea Năstase a recuperat rămânerea în urmă în doar 2 ani de zile 🙂 (rămânerea în urmă a guvernării Văcăroiu?)” “A fost momentul cheie, 10+2, etc,” hai că adorm.

22.37 îmi pierd răbdarea, să mai sorbim puţin 🙂

II arătă, pe fond roşu, pe Sârbu şi pe Diaconescu… Ce aţi spune despre UNPR? “Ei sunt un exemplu că fiecare e supus greşelii (adică eu că le-am acordat încredere). Un anumit fripturism, nu au un crez în viaţă, sunt oportunişti. “

22.39 UDMR. Sar ei sau nu în barca USL? “Nu ei vor determina o schimbare” 🙂 S-au lăsat ademeniţi de domnul Băsescu “

22.42 De ce nu a dat mâna cu dumneavoastră (la un 1 decembrie)? Iar a ajuns la “Obama, tradiţie firească, ţară civilizată, stat civilizat” Băsescu e necivilizat. Posibil, nu se învaţă bunele maniere pe petroliere, dar şi voi i-aţi pus un hârdău de mizerii în cap, de ce să vă dea mâna? Amintiri, amintiri, cum i-a invitat el pe şefii de stat din Europa centrală în 2004 la Mamaia.

22.45 Acum mă întreb şi eu, ce ar fi făcut Iliescu în locul lui Băsescu? Parcă ăsta era subiectul emisiunii!

22.46 De ce Băsescu nu se întâlneşte cu Regele Mihai? Lasă că l-a cultivat Iliescu, cu Aro pe autostradă, şi retur la aeroport, că venise să ne fure ţara.

22.47 “Agenda internaţională 90-95 era foarte aglomerata. Acum nu e” Cine naiba te-a mai primit după faza cu minerii?

22.49 Ce fel de prim-ministru aţi desemna dacă aţi fi acum preşedinte? “Depinde, eu am fost în asemenea situaţie. Petre Roman a trebuit să îşi dea demisia 🙂 “Nu eu l-am demis pe Petre Roman, el şi-a prezentat mandatul (da tu ai adus minerii) Am convocat 17 lideri de partide parlamentare” Cum l-a numit el pe Stolojan. Acum cu Văcăroiu, care nu era membru de partid, şi tot guvernul era de tehnocraţi. Mă laşi?

22.53 Pauză publicitară, cred că e prea puţină palincă ptr toată treaba asta.

23.02 Întrebări concluzive. Cine e cel mai bun prim ministru? Într-un fel Năstase, în alt fel Văcăroiu, care a redresat economia” 🙂

Şi cel mai slab? “Cred că Boc”

Aţi fost mult înjurat, Dialog Social, alea alea, de ce vă mai înjura Băsescu? Ce simţiţi? “Deja nu mă mai enervez, am căpătat experienţă, antrenament mental, soţia suferea mai mult, dar s-a obişnuit.”

23.04 Gâdea îşi prezintă emisiunea de mâine??? L-a lăsat pe Iliescu de izbelişte? WTF? Aha, nu încă, cine ţine preţurile la alimente aşa de sus? “3 milioane de ha de pământ arabil stau nelucrate. La noi a fost valul ăla demolator care a desfiinţat CAP, o prostie!” “Mihalache, cooperaţie, politica lui Ceauşescu, (îi mai dă un rever scurt lui Base)”

23.09 Intervine şi Mircea Badea, Iliescu râde cam forţat, nu cred că îl simpatizează pe Vuvuzel.

23.10 Să desfac şi o bere, că după atâtea elemente importante pentru ţară m-am deshidratat. Chiar nu înţeleg de ce l-au adus în studio la ora asta târzie, că nu a spus nimic, mai mult s-au depănat amintiri, ca la un show de duminică seară.

Hai sănătate !

Advertisements
Gallery | This entry was posted in politica, tv and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s