De ce m-a durut azi capul:

1) Elena Udrea cu afirmatia cã “turismul românesc a iesit din crizã.” Argumenteazã cu niste cresteri procentuale ale cifrelor de afaceri realizate de turoperatori, etc.. La putin timp apare si ANAT si contrazice oarecum pe ministru (sã mã scuze feministele, dar nu pot spune “ministrã”, prea rimeazã cu “sinistrã”), reprezentantul ANAT cerând bineînteles bani de la buget pentru eterna si fascinanta promovare a turismului românesc. Le anunt pe amândouã cã turismul românesc nu o sã iasã nici de acum în nspe ani din criza în care a intrat, hãt, demult, pe la începutul anilor ’80. De ce mã doare capul? Pãi stiti care era ponderea turismului în PIB în anul 2008? 1.68%. Eu stiu cã sunteti disperati dupã stiri pozitive, dar sã îmi spui tu, ministru, ca un pacient în comã e mai bine pentru cã îsi miscã degetul mic de la piciorul stâng denotã infantilism.

A, si sã nu uit, tot doamna ministru, de data aceasta pe blogul propriu: “Trebuie sã îi facem pe români sã vadã mai repede lucrurile pozitive pe care le facem.” Repede, douãzeci de milioane de ochelari de vedere, si dacã se poate sã aibã si lentilele roz. Sau legalizati consumul de marihuana.
2) Purtãtorul de cuvânt al PSD pentru afirmatia cã Mihai Tãnãsescu este un slugoi. Îmi imaginez ce ar comenta despre George Cristian Maior, dacã ar veni vorba. În primul rând parcã nu asa se exprimã un purtãtor de cuvânt. Dã senzatia de mahala. Ups, scuze, asa se exprimã si seful dânsului, domnul presedinte Ponta, deci sunt în eroare. În al doilea rând, cu stil sau fãrã stil, ar fi putut sã se abtinã. Faptul cã Mihai Tanasescu lucreazã pentru FMI denotã profesonalism si integritate, ceva ce lipseste de prin ograda tuturor partidelor, nu numai a PSD. Oricum s-a retinut, conducerea PSD fie nu îl vede în vreo functie în viitorul si mult speratul guvern, fie e atât de debusolatã încât vorbeste urât.


3) Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti pentru afirmatia cã: Rusia nu împiedicã Republica Moldova sã adere la UE. Aici, pe lângã durerea de cap, am început sã mã si sufoc. Aleksander Ciurilin, în calitate de ambasador, trebuie sã dea dovadã de mai multã imaginatie atunci când minte. Dacã nu o face, ne spune urmãtorul lucru: asa boalã si dispret avem pentru voi, încât nici mãcar nu mã strãduiesc sã mint frumos.


4) Domnul Adrian Nãstase, pentru compararea procesului domniei sale cu procesul de la Nurnberg. Vezi blogul dânsului, din 17 februarie 2011. Eu înteleg cã îndesirea termenelor de judecatã e ceva ce ar putea da oricui dureri de cap, dar ce o fi vrut sã spunã? Pe banca acuzatilor la respectivul proces au fost asezati capii regimului national-socialist. Nu cred cã se identificã cu respectivii. La procesul respectiv s-au judecat crimele de rãzboi, cele împotriva umanitãtii, holocaustul. E cam mult sã asimileze acuzatiile care i se aduc cu crimele împotriva umanitãtii, sau cel putin indecent sã le asimilezi holocaustului. Dânsul e de obicei atent, cred cã l-a enervat micul Victoras si i-a scãpat degetul pe taste.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in politica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s