Ce aveti cu mine ?

Da, dupã cum mã avertiza prietenul Conte, asteaptã prima postare.

În primul rând sã salutãm pe toatã lumea:). Salut!

În al doilea rând o nedumerire. În ultimele douã sãptãmâni am tot citit pãreri despre miscãrile PNL. Ba cã a trãdat nu stiu ce idealuri, ba cã unele personaje istorice s-ar rãsuci in mormintele virtuale ale istoriei, ba cã actualul presedinte al partidului ar fi bãtut nu stiu ce cuie în nu stiu ce copârseu. Tonurile alternau o dezamãgire, mai mult sau mai putin sincerã, a unui tânãr înselat pe fatã de o faimoasã curtezanã, cu disperarea profetilor din vechiul testament.Hai sã recapitulãm putin.

În 1990 Câmpeanu si staff-ul liberal a fãcut mai mult rãu decât oricine cu sloganul si clipul cretin “Alungati lupii”. Poate românii mancurtizati de comunism nu l-au apreciat suficient pe Ratiu, cu al sãu “copiii mei”, dar orisicât, Câmpeanu a trimis toatã orãsenimea industrialã în bratele lui Iliescu. În aceeasi varã a lui 1990 începe si balul mascat al nesfârsitelor fisiuni si fuziuni liberale, prima aschie fiind PNL-AT, care, surprinzãtor, capãtã hârtie de ziar si spaþiu tipografic pentru a-si tipãri gazeta – Viitorul Liberal – într-o vreme în care totul tinea de decizia guvernului.În toamna lui 1991 ca urmare a loviturii de stat executatã de mineri, guvernul Roman îsi “depune mandatul” si prim-ministru cu termen limitat (sã treacã iarna si sã organizeze alegeri) e numit Stolojan. Cine vine la guvernare cu FDSN-ul de atunci? O parte din liberali, si dacã nu mã însel, preiau chiar portofoliul justitiei prin actualul presedinte onorific.

În 1992, Câmpeanu propune Regelui sã candideze la presedentie, rezultatul fiind alte aripi în PNL, care în Conventia Democratã, care în afara ei. În 2000, dupã o guvernare dezastruoasã, înfig în cutitul in spatele tãrãnistilor, pe care îi lasã sã deconteze singuri în fata electoratului ceea ce a fãcut Conventia.

În 2005 vin la Guvernare cu P.D.. Nu stau sã îmi dau cu presupusul cine, cui a tras scaunul în cadrul D.A. dar e cert cã în 2007 dupã o aventurã care s-a numit suspendarea presedintelui, îsi bazeazã ultimii doi ani de guvernare pe voturile PSD. Anumiti ministrii ar trebui sã fie fericiti cã nu mai existã în C.P. articolul 164.

În 2009, noua stea liberalã îsi demonstreazã fantezia, fie propunând ca premier pe cineva fãrã anvergurã politicã, fie fãcând gesturi aiuristice în balconul operei din Timisoara. Nu ajunge în turul II al prezidentialelor, si deconteazã sprijinul PSD din 2007-2008 prin pupat pe ambii obraji pe nefericitul de Geoanã. Degeaba.

A venit 2011. Februarie. Crin Antonescu se aliazã cu toatã lumea (chiar, de ce nu l-au cooptat si pe Vadim nu înteleg), pentru a câstiga ceva ce avea în mod gratuit, si pentru a dãrâma ceva ce va cãdea singur, la termen, dacã suntem responsabili. Tineretul (sa zicem) web 2.0 e dezamãgit. Curtezana ofilitã e vãzutã la lumina zilei.

Fãrã o doctrinã limpede, cu o afiliere politicã europeanã de stânga, îmbrãtisându-se obscen cu al nu stiu câtelea pupil al lui Iliescu, e usor nedumeritã. Ce aveti cu mine, asa am fost întotdeauna!

Advertisements
Gallery | This entry was posted in politica and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ce aveti cu mine ?

  1. Pingback: Tweets that mention Ce aveti cu mine ? | tre3i -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s